PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan'da Hafter'e dikkat çeken hediye
Yunanistan'da Hafter'e dikkat çeken hediye

Yunanistan'da Hafter'e dikkat çeken hediye

Berlin Konferansı'ndan önce Atina'yı giden Darbeci Hafter, başbakan ve dışişleri bakanıyla görüştü. Hafter'e Atina ziyareti sırasında verilen hediye dikkatlerden kaçmadı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, darbeci Hafter'in Berlin Konferansı'na katılacağını duyurmuştu. Libya konferansına davet edilmeyen Yunanistan ise büyük hüsraya uğramıştı.

A+A-

Berlin'deli Libta konferasında saatler kala sıcak gelişmleer yaşanmaya devam ediyor. Türkiye ve Rusya'nın çağrısıyla ateşkes ilan edilen Libya'da meşru hükümeti devirmeye çalışan darbeci General Halife Hafter, gece saatlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'ya indi.

HAFTER'İ BİZZAT KARŞILADI

Hafter'in kalacağı otele varışında Yunan özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı göze çarparken, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias tarafından bizzat karşılandı.

DİKKAT ÇEKEN HEDİYE

Bakan Dendias yine konuğunu kapıda karşıladı ve yapılan görüşmede Hafter'e bir kitap hediye etti. Kitaptaki fotoğraflardan biri, Yunan askerlerini gösteriyordu.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, tepkileri yumuşatmak adına Hafter'i Berlin Konferansı'nda yapıcı bir rol üstlenmesi için teşvik ettiklerini söyledi.

Dün Libya'yı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas isyancı güçlerin lideriyle bir araya gelmiş ve Hafter'in Berlin Konferansı'na katılacağını duyurmuştu.

BAŞBAKAN AB'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

Sürecin dışında kalan Yunanistan, Türkiye ile Libya meşru hükümeti arasındaki anlaşmayı bahane ederek Libya barışını baltalama çabasına girdi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği'ni tehdit etti.

Türkiye ile Libya meşru hükümeti arasında yapılan anlaşma feshedilmediği sürece, Birliğin, Libya ile ilgili herhangi bir barış anlaşması yapmasını engelleyeceklerini söyledi.

PUTİN'E MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Kremlin Basın Servisinden yapılan açıklamada, Hafter’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup gönderdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, mektupta, "Libya’da barışın sağlanmasına yönelik Moskova’da yürütülen görüşmeler için teşekkür ediyoruz ve bunu tümüyle destekliyoruz. Başlayan müzakere sürecine devam etmek üzere davetinizi kabul ederek Rusya’yı ziyaret etmeye hazırız" ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.