PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2429.254-0.19%
  • DOLAR32.5520.19%
  • EURO34.8810.59%
  • STERLİN40.5440.81%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YSK'ya cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuruları başladı
YSK'ya cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuruları başladı

YSK'ya cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuruları başladı

24 Haziran seçimi için takvim işlemeye devam ediyor. Bugün, 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler için başvuru süreci başladı. İlk başvuru yapan isim ise, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ti.

A+A-

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, aday olacak isimler için başvuru süreci başladı.

100 bin imza ile oy pusulasında yer almak isteyen adayların, 2 Mayıs Çarşamba günü saat 17'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmaları gerekiyor.

YSK başvuruları inceledikten sonra 3 Mayıs'ta aday olabilecek isimlerin listesini yayımlayacak. 4-9 Mayıs tarihleri arasında da 100 bin imza toplama süreci başlayacak.

Kesin aday listesi ise 13 Mayıs'ta açıklanacak.

100 bin imza ile aday olacak isimlerin, 131 bin lira ödemesi gerekiyor. Adaylar 100 bin imzayı toplayabilirse, bu parayı geri alabilecek. Eğer yeterli imza toplanamazsa ya da adaylıktan çekilme durumu olursa, para iade edilmeyecek.

İLK BAŞVURU PERİNÇEK'TEN

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ya ilk başvuruyu yapan isim, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu.

YSK, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin önemli kararlar da aldı. Adayların alacağı yardım ve bağışlar ile mal bildirimine ilişkin usul ve esaslar genelge ile belirlendi. Siyasi partilerce gösterilecek cumhurbaşkanı adayları 5 Mayıs'a kadar, seçmenler tarafından gösterilecek cumhurbaşkanı adayları da 2 Mayıs'a kadar mal bildiriminde bulunacak

Adaylar sadece nakdi yardım alabilecek. Adaylar 2 bin liraya kadar olan nakdi yardımları makbuz karşılığında ve aynı gün seçim hesabına yatırmak üzere alabilecek.

24 Haziran seçimlerinde 60 ülke ve 123 temsilcilikte sandık kurulacak. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri 7 haziran perşembe günü başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.