PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2492.7390.13%
  • DOLAR32.51-0.08%
  • EURO34.5510.01%
  • STERLİN40.434-0.19%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yolsuzluk iddiaları üzerine Endonezyalı bakandan istifa
Yolsuzluk iddiaları üzerine Endonezyalı bakandan istifa

Yolsuzluk iddiaları üzerine Endonezyalı bakandan istifa

Endonezya Denizcilik ve Su Ürünleri Bakanı Prabowo, hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine görevinden istifa etti. Prabowo, havalimanında gözaltına alınmıştı.

A+A-

Bakan Edhy Prabowo, ıstakoz tohumu ihracatında rüşvet soruşturmasına adının karışması nedeniyle Bakanlık ve Büyük Endonezya Hareketi Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini bıraktığını açıkladı.

Prabowo, içinde bulunduğu durumdan dolayı Devlet Başkanı Joko Widodo, partisi ve halktan özür dileyerek, hakkındaki tüm suçlamaları açıklığa kavuşturacağını söyledi.

Tüm sorumluluğu üstleneceğini ve suçlamalarla yüzleşeceğini dile getiren Prabowo, kendisiyle birlikte 17 kişinin yer aldığı rüşvet soruşturmasının detaylı şekilde sürdüğünü anlattı.

Fotoğraf: AA

Gözaltına alınmıştı

Bu arada Denizcilik ve Yatırım İşleri Koordinasyon Bakanı Luhut Pandjaitan’ın, geçici olarak Denizcilik ve Su Ürünleri Bakanlığı görevini de yürüteceği açıklandı.

Prabowo, dün, ABD’deki iş seyahati dönüşünde başkent Cakarta’daki Soekarno-Hatta Uluslararası Havaalanı’nda Yolsuzlukla Mücadele Birimi (KPK) ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.