PİYASALAR

  • BIST 1009530.47-0.18%
  • ALTIN2476.3780.19%
  • DOLAR32.490.25%
  • EURO34.7610.43%
  • STERLİN40.510.09%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YÖKDİL sınav giriş belgesi ve sınav yerleri sorgulama! 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?
YÖKDİL sınav giriş belgesi ve sınav yerleri sorgulama! 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

YÖKDİL sınav giriş belgesi ve sınav yerleri sorgulama! 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınav giriş yerleri açıklandı mı? Yapılacak olan YÖKDİL sınavına katılacak olan adaylar sınava nerede, ne zaman girecekler. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, başvuru yapan adayların sınav giriş yerlerinin bugün erişime açılacağı belirtiliyor. YÖKDİL sınav giriş belgesi ile sınav yerleri sorgulama nasıl yapılır? 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman? gibi soruların cevabı makalemizde yer alıyor.

A+A-

Türkiye'deki Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, DUS, TUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adayların katılabildiği Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı'nın 6'ncısı için adaylar hazırlıklarını sürdürüyor. 2019'da yapılacak sınava başvuru yapan adaylar için sınav giriş belgesi bugün yayınlanacak, böylece adaylar sınav giriş yerlerini öğrenenecekler Peki, YÖKDİL sınav giriş belgesi yayınlandı mı? 2019 YÖKDİL sınavı ne zaman? İşte konu ile ilgili ayrıntılar.

YÖKDİL sınav giriş belgesi erişime açılacak mı?

Üniversite mezunlarının merakla beklediği YÖKDİL sınav giriş belgesi bugün yayınlanıp erişime açılacak. Yapılacak olan sınava katılacak olan adayların heyecanla beklediği sınav giriş belgesi henüz erişime açılmadı. Bugün yayınlanacak olan sınav giriş belgesi YÖKDİL'in resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak. YÖKDİL sınav giriş yerleri belli olduğunda buradan paylaşacağız.

SORGULAMAYI BU LİNKTEN YAPABİLİRSİNİZ

YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) yayınladığı takvime göre, bu sene 6'ncısı gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavı 10 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek. Sınavda, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca olarak 4 dilde düzenlenecek.

2019 YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, DUS, TUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adaylar katılacak.

Akademik yükseltmelere katılacak adaylar bile sınava girebilecek.

YÖKDİL hakkında bilinmesi gerekenler

Düzenlenecek olan YÖKDİL sınavı, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında İngilizce; Sosyal Bilimler alanında ise Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde olacak.

YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılmaya hak kazanıyor.

Yapılacak olan sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, adayın başvuru esnasında verdiği bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlık sebebiyle doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Adaylar, beyan ettikleri bütün bilgilerin sorumluluğunu üzerine almıştır. Yanlış ya da eksik bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar onarılamaz. Adayın, verdiği bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlıktan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz. Sınava katılım gösteren bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını yitirecektir.

YÖKDİL sınav evraklarının geçerlilik süresi iki yıl

-Sınavla ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle, ilgililerin söz konusu adresi sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. Bu duyurular, adaylara belirtilmiş olup sorumlulukları hatırlatılmıştır.

-Sınav evrakı (soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve sınav tutanakları) sınav tarihinden 2 (iki) yıl sonra imha edilir. Her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.