PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Yıldız Kenter yoğun bakıma alındı
Yıldız Kenter yoğun bakıma alındı

Yıldız Kenter yoğun bakıma alındı

Duayen oyuncu Yıldız Kenter yoğun bakıma alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Kenter’i hastanede ziyaret etti.

A+A-

Bir süredir evinde tedavi gören usta tiyatro oyuncusu Yıldız Kenter fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. İstanbul Amerikan Hastanesi'ne getirilen 91 yaşındaki Kenter'in tedavisi burada devam ediyor.


Bakan Ersoy, Yıldız Kenter'in sağlık durumuyla ilgili doktorundan bilgi aldı.Bakan Ersoy, Yıldız Kenter'in sağlık durumuyla ilgili doktorundan bilgi aldı.

BAKAN'DAN HASTANEDE ZİYARET

Yoğun bakıma alınan Kenter’i hastanede ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şu açıklamayı yaptı:

 

 

YILDIZ KENTER KİMDİR?

Asıl adı Ayşe Yıldız olan duayen oyuncu, 11 Ekim 1928'de İstanbul'da doğdu. Annesi İngiliz Olga Cynthia (Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını aldıktan sonra adı Nadide Kenter olarak değişmiştir) ve babası Türk diplomatı Ahmet Naci Kenter'dir. Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümü'nü sınıf atlayarak bitire Yıldız Kenter, 11 yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. "Rockefeller" bursu kazanarak, American Theatre Wing, Neighbourhood Play House ve Actor’s Studio’da oyunculuk ve oyunculuk öğretiminde yeni teknikler üzerine çalışmalar yaptı. Ankara Devlet Konservatuvarı'na hoca olarak atandı.

1959'da Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı. Muhsin Ertuğrul ile bir yıl çalıştı. Kardeşi Müşfik Kenter ve eşi Şükran Güngör ile Kent Oyuncuları Topluluğu'nu kurdu. Daha sonraki yıllarda sürekli olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta "Değişen Eğitim Metotları" ve "Oyunculuk Metotları" üzerine çalışmalar yaptı

 

1996’da Magazin Gazetecileri Derneği tarafından Ramiz ile Jülide’deki Jülide rolü için “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü verildi. 19 Mayıs 1997'de Uluslararası İstanbul Festivali tarafından ömür boyu tiyatro sanatına katkısından dolayı verilen onur ödülü Yıldız Kenter’e Dame Diana Rigg tarafından takdim edildi.

1998’de Ankara Sanat Kurumu “Yılın Kadın Sanatçısı” ödülü, 1998 Muhsin Ertuğrul yaşam boyu tiyatro sanatına katkılarından dolayı onur ödülü, 1998 Cumhurbaşkanlığı Büyük Kültür ve Sanat Ödülü, Martı adlı oyunda Madam Arcadina rolüyle 1999 Afife Tiyatro Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

 

Yıldız Kenter, eşi Şükran Güngör ile Kent Oyuncuları Topluluğu'nu kurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.