PİYASALAR

  • BIST 1009715.420.73%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yıldız: Diyanet-Sen İstikrar ve Başarının Değişmeyen Adresidir
Yıldız: Diyanet-Sen İstikrar ve Başarının Değişmeyen Adresidir

Yıldız: Diyanet-Sen İstikrar ve Başarının Değişmeyen Adresidir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Mersin Şube tarafından düzenlenen teşkilat buluşmasına katıldı.

A+A-

 Diyanet-Sen teşkilatına seslenen Yıldız “ Kurulduğu günden beri din görevlilerine hizmet etmeyi kendine düstur edinen Diyanet-Sen, uyguladığı ilkeli sendikacılık anlayışıyla bugün 85 binlere ulaşmış üye sayısıyla Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olmuştur. Hak arama, emek ve ekmek mücadelesinde bütün kamuoyu, memur camiası ve devlet nezdinde tanınan tüzel bir kişiliğe sahiptir.” dedi.

Diyanet-Sen Mersin Şube İl Divan Toplantısı Genel Başkan Ali Yıldız, Genel Başkan Yardımcıları Neslibey Özkan, İrfan Kaşıkçıoğlu, Mehmet Yaman, Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdullah Çelik, Diyanet-Sen Mersin Şube Başkan Ahmet Görgülü, Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Feysel Akkoç şube yönetimi, ilçe temsilcileri ve üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Diyanet-Sen Din Gönüllülerinin Gür Sesi, İstikrar ve Başaranın Değişmeyen Adresidir

İl divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Neslibey Özkan’ın yaptığı toplantıda konuşan Genel Başkan Ali Yıldız “ Diyanet-Sen derdi ve davası olan bir teşkilattır hem bütün mazlumların dert ortağı hem de hakkı çiğnenmişlerin sesi olmak kuruluş ilkelerindendir. Bizim en büyük sendika olmamız, genel yetkili sendika unvanına sahip olmamız tesadüfi değildir. Bunun bir hikâyesi vardır ödenmiş bedeller bunu mümkün kılmıştır. Yeryüzünde güçlü olabilmenin yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir. Zaman ve mekân sınırı tanımadan, gününü ve gecesini hizmete adamış tüm din gönüllüleri çalışanlarına gerekli değer ve statüyü kazandırmak, sendikacılıkta iyi örnek olmak, güzel bir çığır açmak insana ve insanlığa hizmet parolasıyla Diyanet-Sen bağımsız ilkeli hizmet sendikacılığı anlayışı ile faaliyetlerine ve mücadelesine kaldığı yerden devam edecektir. Diyanet-Sen diyanet ve vakıf çalışanlarının gür sesi, istikrar ve başaranın değişmeyen adresidir.” ifadelerini kullandı.

Yıldız “Dünden bugüne nasıl geldiğimizi muhakeme ettiğimizde çok mesafe kat ettiğimizi açık bir şekilde görebiliyoruz. Yarına baktığımızda ise bizi ne kadar büyük sorumlulukların beklediğini, üyelerimizi alın terinin karşılığını alması için daha çok mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Toplu sözleşme masasında, gündeme alınmayanları gündeme aldırdık, çözülemez denilen sorunları çözdük, çok uzak ufuklarda görünen kazanımları mümkün kıldık, imza altına aldık” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.