PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yeşil anahtar
Yeşil anahtar

Yeşil anahtar

Ramada Kazdağları Oteli yeşil anahtar sahibi oldu.

A+A-

Yeşil anahtar programı ülkemizde 2011 yılından itibaren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülmektedir.

İşletmenin enerji, su tasarrufu çevre dostu temizlik malzemeleri kullanma, atık yönetimi, işletme sahibinin ve personelin çevre bilincini artırmak için eğitimi, yeşil alan ve bahçelere   sahip olmak yeşil anahtar programının kriterlerindendir.

Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa Otel çevreye gösterdiği hassasiyet ile yeşil anahtar sahibi oldu.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen, globalleşen dünyada nüfusun hızla artması ve bireylerin tüketim alışkanlıklarının değişmesi doğal kaynaklarımızı gün geçtikçe azaltığına dikkat çekiyor.

Bundan dolayı işletmelerin malzeme tüketimlerini azaltıp, mevcut atıklarını nitelikli bir şekilde geri dönüştürerek doğal kaynakların verimli kullanılmayı amaçlamaları gerektiğini vurgulayan Öngen şunları söylüyor: “ Aynı zamanda işletmeler faaliyet içerisindeyken çevreye karşı olumsuz etkilerini en aza indirgemeyi ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanarak sürdürülebilirliği de amaçlaması gerekmektedir. İşletmelerin çevreye zararlı maddelerin tüketimini ve atık miktarının azaltılmasını sağlayarak, kapsayıcı bir yaklaşım ile çevreyi korumak aynı zamanda çevre bilincinin geliştirilmesi ve bu bilince sahip kitle tarafından tercih edilmesi sağlanmalıdır. Ramada Kazdağları oteli de bu bağlamda çevreye gösterdiği tüm önem ve hassasiyet sayesinde Yeşil Anahtar sahibi oldu.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.