PİYASALAR

  • BIST 1008970.821.86%
  • ALTIN2281.960.26%
  • DOLAR32.3220.25%
  • EURO35.018-0.28%
  • STERLİN40.798-0.09%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yerel seçimlerde İstanbul'da hangi parti önde? Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar...
Yerel seçimlerde İstanbul'da hangi parti önde? Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar...

Yerel seçimlerde İstanbul'da hangi parti önde? Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar...

Yerel seçim anketleri bir bir paylaşılırken, İstanbul seçimleri için son yapılan anket sonuçlarını ve partilerin oy oranlarını Konsensus Araştırma'nın Genel Müdürü Murat Sarı açıkladı. RS FM'deki 'Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle' programına konuk olan Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerle ilgili olarak Muharrem İnce aday olması halinde CHP'in oylarının 5-6 puan artacağını fakat yine de Binali Yıldırım'ın oylarına yetişemeyeceğini söyledi.

A+A-

RS FM'deki 'Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle' programına konuk olan Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde, İstanbul'da nasıl bir tabloyla karşılaşılacağına ilişkin yaptığı çalışmayı ve tahminlerini aktardı.

'AK PARTİ YÜZDE 53, CHP YÜZDE 47'

"Bu pazar, "Sadece AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi aday gösterse kime oy verirsiniz?" diye sorduklarını söyleyen Sarı, "AK Parti'ye oy vereceğini söyleyenler yüzde 53, CHP'ye oy vereceğini söyleyenler yüzde 47" ifadelerine yer verdi. 

Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı açıklamasına şöyle devam etti;

"Şunu da unutmamak lazım: AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, CHP'ye göre çok daha belirgin. CHP'de hala kesin bir karar verilebilmiş değil. Bu sonucu değiştirir.

HDP'nin ve İYİ Parti'nin seçime girmemesinin, CHP'nin aleyhine bir sonuç doğurur. HDP seçmeninin bir kısmıyla, İYİ Parti seçmeninin bir kısmı, CHP'yle ittifak yapıldığında AK Parti'ye oy veriyor.

'MUHARREM İNCE BİNALİ YILDIRIM'IN OYLARINA YETİŞEMİYOR' 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin İstanbul adayı olması halinde partisinin oylarını 1 puan artırdığına değinen Sarı, "CHP'de ise, Muharrem İnce oyları 5-6 puan artıyor. CHP'nin oyları, Muharrem İnce aday olduğunda, yüzde 42 civarına çıkıyor fakat yine de Binali Yıldırım'ın oylarına şimdilik yetişemiyor" dedi.

'İMAMOĞLU VE TEKİN'İN TANINMA ORANI DÜŞÜK, BEĞENİLME ORANI YÜKSEK'

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ismi geçen Gürsel Tekin ve Ekrem İmamoğlu'nun aday gösterilmeleri halinde Sarı, "CHP adayları içinde, Ekrem İmamoğlu ve Gürsel Tekin faktörleri de var. Çok fazla tanınmadıkları için, partisinin oyuna yakın oylara tekabül ediyorlar. Ama tanıyanlar tarafından, İmamoğlu'nun da Tekin'in de  beğenilme oranları çok yüksek. Ama tanınma oranları düşük." açıklamasında bulundu.

"İMAMOĞLU MHP SEÇMENİNDEN DE OY ALABİLİR"

Sarı sözlerini noktalarken, halen Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu'nun da MHP seçmeninden de oy alabileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.