PİYASALAR

  • BIST 1009149.890.77%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3710.12%
  • EURO34.997-0.12%
  • STERLİN40.986-0.12%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeni koronavirüs vakalarının dörtte biri çocuk
Yeni koronavirüs vakalarının dörtte biri çocuk

Yeni koronavirüs vakalarının dörtte biri çocuk

ABD'de uygulanan aşı dozu 300 milyonu aşarken; yetişkinlerin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı sağladığı koruma sonrası virüsün çocukları daha fazla enfekte ettiği bildirildi. Houston Baylor College of Medicine'den Dr. Richina Bicette, çocukların şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki toplam Kovid-19 vakalarının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturduğunu söyledi.

A+A-

ABD'de uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı dozu 300 milyonu aşarken birçok eyalette maske yasağının kalkmasıyla normalleşme süreci hızla ilerliyor. Yetişkinlerin yarısından fazlasının iki doz, her 3 kişiden ikisinin ise en az bir doz aşı olduğu ülkede uzmanlar, aşılanmamış çocuklara dikkat çekiyor.

Houston'daki Baylor College of Medicine'de tıbbi direktör yardımcısı olan Dr. Richina Bicette, çocukların şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki toplam Kovid-19 vakalarının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturduğunu açıkladı. Bicette, "Yetişkinler aşılandıkça ve virüse karşı daha koruma ve bağışıklık kazandıkça virüs, toplumda savunmasız bir konakçı arıyor ve pediyatrik hastalar bu tanıma uyuyor" dedi.

Konu ile ilgili ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan bir araştırma, 2021'in ilk üç ayında büyük çoğunluğu Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan 12 ila 17 yaş arasındaki 200'den fazla genci inceledi. Raporda; gençlerde ölüm görülmemesine rağmen yaklaşık üçte birinin yoğun bakım ünitelerine kabul edildiği ve kabaca yüzde 5'inin entübe edildiği bildirildi.

Aşı 12 yaş altı için incelenecek

ABD'de 12 yaş ve üzeri gençlerin aşı olması onaylanırken Gıda ve ilaç Dairesinin (FDA) önümüzdeki Perşembe günü 12 yaşın altındaki çocuklar için aşı onayını görüşeceği bildirildi.

internethaber.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.