PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2241.916-0.11%
  • DOLAR32.3320.07%
  • EURO35.154-0.12%
  • STERLİN41.097-0.14%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yavuz: 94 ruhunun günümüz siyasetine, eğitimine, gençliğine vereceği çok şey var
Yavuz: 94 ruhunun günümüz siyasetine, eğitimine, gençliğine vereceği çok şey var

Yavuz: 94 ruhunun günümüz siyasetine, eğitimine, gençliğine vereceği çok şey var

Memur-Sen İl Temsilcisi ve EBS İstanbul 4 nolu Şube Başkanı Talat Yavuz yaptığı açıklamada ''Yeni bir dönem başlamıştır. Bu yeni dönemin fikri alt yapısı sağlamdır. 94 ruhu, büyük bir heyecan getirmiştir.'' dedi.

A+A-

YAVUZ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Son günlerde sosyal medyaya şöyle bir baktığımızda, çok anlamlı paylaşımlara ve yeni bir heyecana şahit oluyoruz. İnsanlarımız, Cumhurbaşkanımızın doğum gününü, dik duruşu, ülkemiz ve insanımız için yaptıklarını hatırlayarak kutlarken; Erbakan Hocamızı, vefatın onuncu yıldönümünde, büyük bir saygı ve hasretle anıyor, devamında ise tarihe kara bir leke olarak geçen, 28 Şubat darbesini hatırlıyor ve hala haklarını tam anlamıyla alamayan darbe mağduru kardeşlerimizi konuşuyor.

24 Şubat’ta Ak Parti İstanbul İl Kongresi yapıldı, öncesinde de önemli bir ziyareti konuşmuştu kamuoyu. Geçmişi hatırlamamıza, CHP’li bazı ilçe belediyeleri de şu sıkıntılı salgın günlerinde sergiledikleri çöp yığınlarıyla katkıda bulundular, sağ olsunlar. Her şey aslına döner, sözünü ispat edercesine bir hafta yaşadık. Düşündüm bu nasıl bir ruh halidir diye, baktım ki onun da cevabını vermiş yeni İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe; “94 ruhu” diye.

Büyük fikirler ölmez, büyük fikir sahipleri unutulmaz. Milletimiz kendine yapılanı unutmaz. İyilik yapanı dualarla, zulmedeni de kendine yakışır büyüklükle, vakur ve zalimler adına üzülerek anar. Bu büyük fikir hareketi, asil duruş ve bu büyük dava tazelenerek, yeniden kaynağından beslenmeye ve menziline doğru akmaya başlayacak demektir.

94 ruhunun günümüz siyasetine, eğitimine, gençliğine vereceği çok şeyler var. Aradan geçen zaman gösterdi ki ufku zamanını aşan bir lider ve hareket, bugünün hızla değişen dünya dengeleri içinde diri kalmamızı, direnebilmemizi ve geleceğe umutla bakmamızı sağlamıştır. Bu durum, günlük siyasetin çok ötesinde bir anlam taşımaktadır. Şimdi bize düşen bu fikrin etrafında yeniden kenetlenmek ve kendi alanımızda bu yüce davaya hizmet etmektir.

94 ruhu ile eğitimi yeniden ele alma fikrini ve hatta imkanını; yaklaşık bir yıldır her fırsatta; “yeni eğitim şurası, yeni eğitim felsefesi, salgın sonrası dijital dünyada yeni paradigma ihtiyacı” diyerek anlatmaya çalıştığım mecburiyeti beraber düşündüğümüzde, önümüzde yeni fırsatların olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuda geç kalmamalıyız. Gördük ki fikriniz çöktüğünde, çabanız yavan, kadronuz heyecansız oluyor. Eğitimde son dönem yaşadığımız tam da budur, salgın da bahanesi.

94 ruhu bizim gençliğimizde adalet demekti. İnsanlara, farklılıklara saygı demekti. Milletimizin değerleriyle bütünleşmek, bu değerler uğrana bir ömür mücadele demekti. Dünya mazlumlarına duyarlı olmak, Afgan cihadına kulak kabartmak, Filistin direnişini unutmamak demekti. İnsanlığı kurtaracak dava, zalimlere başkaldıracak güç, Ayasofya’yı ibadete açacak irade demekti.

Yeni bir dönem başlamıştır. Bu yeni dönemin fikri alt yapısı sağlamdır. 94 ruhu, büyük bir heyecan getirmiştir. Söylediğimiz, iktidar olduğunda kıymet gören değil, her daim ülkeye yol gösteren büyük fikirler ve kaybolmayacak dava demektir. Büyük fikirler ve davalar, çağlar aşan etkiler bırakır, bu fikrin sahipleri, mezarlarındayken bile ülkesine hizmet eder. Yeni dönem hayırlı olsun.

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.