PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.7711.4%
  • DOLAR32.3050.25%
  • EURO35.035-0.08%
  • STERLİN40.9330.62%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yaşlılar, her ilde tek kartla yolculuk yapabilecek: Türkiye Kart yaygınlaşıyor
Yaşlılar, her ilde tek kartla yolculuk yapabilecek: Türkiye Kart yaygınlaşıyor

Yaşlılar, her ilde tek kartla yolculuk yapabilecek: Türkiye Kart yaygınlaşıyor

Yaşlılar, Türkiye Kart ile her ilde yolculuk yapabilecek. Gittikleri şehirde farklı bir kart almalarına gerek kalmayacak. Alzheimer hastaları için de akıllı bileklik gelecek.

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "Herkes için erişilebilir ulaşım" mottosuyla özellikle yaşlılara yönelik projelerine hız kesmeden devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen, herkes için hareketlilik uygulamasına yönelik yazılım çalışmalarına başladıklarını belirterek, farklı şehirlerde de kullanılabilecek Türkiye Kart projesinin yaygınlaştırılacağını söyledi. Ayözen "Yaşlı ve engelli bireylerimizin sosyal, ekonomik hayata katılımlarını artırmak için canlı bağlantı sağlama gibi PTTKart'la entegre bir uygulama üzerinde çalışıyoruz. Yine bu uygulamayla birlikte refakatçi uygulamasını da hizmete almış olacağız. Türkiye Kart kesintisiz hizmeti bu uygulamanın içerisine dahil etmeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla birlikte planlıyoruz ve bu anlamda yaşlılarımızın farklı şehirlerde entegre bir şekilde hiçbir başka kartı almadan tek kart vasıtasıyla yolculuklarını gerçekleştirmesini sağlayacağız. Bu çalışmayı da Konya ilinden pilot olarak başlatıyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye Kart'ın özel halk otobüslerinin desteklenmesi yönünde çok büyük bir etken olacağını dile getiren Ayözen şunları kaydetti: Çünkü tek tek yolcu başı entegrasyon dahilinde binenleri sayabileceğiz. Böylelikle verilecek ek ücret ve teşvik de Türkiye Kart'tan biniş başına sağlanacak.

DEMANS HASTALARINA AKILLI UYGULAMA

Demans hastalarına da yeni bir uygulamanın gündemde olduğunu ifade eden Ayözen "Alzheimer gibi rahatsızlıkları olan bireyler için mobil uygulama ve çağrı merkeziyle entegre akıllı bileklik uygulaması ve kart uygulamasını planlıyoruz" dedi.

Türkiye - Esma Altın

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.