PİYASALAR

  • BIST 1009067.58-0.14%
  • ALTIN2324.7250.78%
  • DOLAR32.3630.21%
  • EURO34.957-0.22%
  • STERLİN40.9260.09%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yalçın: Öğretmenler Yaşadığımız Durumun Mağdurudur
Yalçın: Öğretmenler Yaşadığımız Durumun Mağdurudur

Yalçın: Öğretmenler Yaşadığımız Durumun Mağdurudur

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada pandeminin zor durumda bıraktığı alanların başında eğitim gelmektedir, dedi.

A+A-

Yalçın’ın açıklaması şu şekilde:
Pandeminin zor durumda bıraktığı alanların başında eğitim gelmektedir. Başından beri,okulların gerekli tedbirler alınarak açık tutulmasını istedik. Bu süreç; öğrencileri, velileri, en çokta öğretmenleri olumsuz etkilemiş, eğitim/öğretimi daha da zorlaştırmıştır. Tüm zorluklara rağmen Öğretmenler evini sınıfa dönüştürmüş, online olarak derslerini yapmaya devam etmişlerdir. Pandemi sürerken,bazı sınıflarda eğitimin yüz yüze yapılma kararı alındığında öğretmenlerin ve öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okundu. Fakat,Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve yetkili makamların kararı gereği okullar yeniden uzaktan eğitime geçti. Öğretmenler alınan tedbirler doğrultusunda kendilerine verilen her görevi ifa etmekte, sabahtan akşama kadar boşluk oluşturmadan online derslerine devam etmektedirler. Bu haliyle okulların kapalı olması en çok eğitimcilerin işini zorlaştırmakta,aynı zamanda streslerini de artırmaktadır. Uzaktan eğitime erişimdeki fırsat eşitsizliği, öğrencilerde oluşan öğrenme kayıpları, yaşanan sürecin okul terklerine neden olma kaygısı, uzaktan eğitimdeki aksaklıkların kademeler arası geçişte mevcut öğrencilerin aleyhine olacak olması, ölçme/değerlendirme konusunda oluşacak handikaplar, saydıklarımız ve daha fazlası öğretmenleri müşkil durumda bırakmakta,süreç geleceğimizi tehlikeye atmaktadır.
Bazılarının söylediği gibi bu sürecin karar alıcısı/sorumlusu öğretmenler değildir. Öğretmenler olsa olsa yaşadığımız sürecin mağdurudurlar. Bu vesileyle bir kez daha yineliyoruz. Bir çok ülkede olduğu gibi gerekli tedbirler alınmalı ve yüz yüze eğitim öncelenmelidir.

 

Kaynak: Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.