PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yalçın: Ne “Emekli Amiraller Bildirisi” basit bir bildiri, ne de bu sorgulama masumdur
Yalçın: Ne “Emekli Amiraller Bildirisi” basit bir bildiri, ne de bu sorgulama masumdur

Yalçın: Ne “Emekli Amiraller Bildirisi” basit bir bildiri, ne de bu sorgulama masumdur

Büro Memur-Sen Şube Yönetim Kurulu üyesi olan Muhammet Seyfettin Çiftçi'nin darbe imalı bir bildiri yayımlayan 104 amiral hakkında yaptığı basın açıklanmasının ardından Albaylar tarafından sorgulanmasına tepkiler çığ gibi büyüdü. Yasal olmayan sorgulamayı Albayları Milli Savunma Bakanlığı’na ve Genel Kurmay Başkanlığı’na şikâyet eden Memur-Sen'in bu konudaki açıklamaları ise basında geniş yer buldu.

A+A-

Memur-Sen Konfederasyonu, darbe imalı bir bildiri yayımlayan 104 amiral hakkında il temsilcileriyle birlikte suç duyurusunda bulunmuş, 81 ilde ve birçok ilçede düzenlediği basın açıklamalarıyla bildiriyi kınamıştı.

Balıkesir'e bağlı Edremit'te yapılan basın açıklaması sonrasında Konfederasyona bağlı Büro Memur-Sen Şube Yönetim Kurulu üyesi olan Muhammet Seyfettin Çiftçi'nin 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Fuat Kara talimatıyla İstihbarat Şube Müdürü Albay Ahmet Korkmaz ve ismi bilinmeyen bir teğmen tarafından yasal ve idari bir gerekçe, herhangi bir dayanak olmaksızın sorguya alınmasının ardından Memur-Sen harekete geçerek Albaylar hakkında T.C. Milli Savunma Bakanlığı’na ve Genel Kurmay Başkanlığı’na şikâyette bulunmuştu. Memur-Sen'in bu yasal olmayan sorgulama ile ilgili açıklamaları da basında geniş yer buldu. 

ŞİKAYET BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Yasal olmayan sorgulamayı yapan Albaylar bu soruları sormuş;

Edremit'te 104 Amiral'in yayınladığı bildiri hakkında basın açıklaması yapan Muhammet Seyfettin Çiftçi'yi yasal ve idari bir gerekçe, herhangi bir dayanak olmaksızın sorguyu yapan Albaylar, "Sendika binası tam olarak nerede?Sendika kimlik kartını görebilir miyim?, İşyerinde kimler sendikana üye ve üye olmayan kimler?" sorularını sormuşlar.

"Ne “Emekli Amiraller Bildirisi” basit bir bildiri, ne de bu sorgulama masumdur"

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada basında yer alan haberlere yer vererek; "Ne “Emekli Amiraller Bildirisi” basit bir bildiri, ne de bu sorgulama masumdur. Suç duyurumuzu hazmedemeyenlerin rahatsızlıkları,irtibatları sorgulanmalı,gereği yapılmalıdır. Duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Şube Başkan Yardımcımız da yalnız değildir" dedi. 

İşte Ali Yalçın'ın paylaşımı;

ali-yalcin-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.