PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.2330.76%
  • DOLAR32.3550.08%
  • EURO34.939-0.37%
  • STERLİN40.917-0.37%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yalçın: Eninde sonunda emeklilerin sendikalı olma hakkı sağlanacak
Yalçın: Eninde sonunda emeklilerin sendikalı olma hakkı sağlanacak

Yalçın: Eninde sonunda emeklilerin sendikalı olma hakkı sağlanacak

Memur-Sen’e bağlı faaliyet yürüten Emekli Memur-Sen, Yönetim Kurulu ve Ankara temsilcilerinin yer aldığı istişare toplantısı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

A+A-

Emekli Memur-Sen 2. İstişare Toplantısı Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen katıldı. 

yalcin-2-013.jpg

Emeklilerin sendikalaşma haklarının önündeki engellerin konuşulduğu ve üye çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda Emekli Memur-Sen teşkilatına hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, pandemi şartlarına rağmen büyük bir atılım gerçekleştirerek üye sayısını artıran Emekli Memur-Sen’i tebrik ederek başladığı konuşmasında “Emekli Memur-Sen son bir yıl içinde bu pandemi şartlarına rağmen 9 bin sayısını aştı. Bu gayret varsa bu inanmışlık varsa gerisi gelecektir. Bir yıl içince 300 ilçeye kadar inmiş olmak son derece önemli. Emekli Memur-Sen 2011 yılından bu yana bir var olma mücadelesi veriyor. Son bir yıl içinde 11 bin üyeye ulaşma noktasında bir gayret gösteriyor. Ondan önce bir varlık ortaya koyma noktasında bir irade gösterdi ancak bir varlığa bir heybete dönüşemedi. Ama bugün ilçelerde örgütlenmiş teşkilatlarını kurmuş bir Emekli Memur-Sen var. Bunun için sizleri yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.

Emekli kamu görevlilerinin toplu sözleşmeye tabi olduğunu ancak örgütlenme hakkının bulunmadığını ifade eden Yalçın, bunun bir çelişki olduğunu vurgulayarak Emekli Memur-Sen’in emeklilerin daha güçlü olması için kurulduğunu söyledi. “Eğer bir şeye talipseniz harekete geçeceksiniz. Bir şey istiyorsanız fiili duada bulunacaksınız. Fiili dua örgütlenmektir” diyen Yalçın, “Biz neden Emekli Memur-Sen’i kurduk? Biz de emekliler mevcut toplu sözleşmeye tabidir. Toplu sözleşmenin sorumluluk ve kapsama alanı içindedir. Ancak toplu sözleşmeyi etkileyecek bir alana sahip değil emekliler. 2 milyon 100 bin emekli var toplu sözleşmeden doğrudan etkilenen. Ancak örgütlenme hakkı olmadığı için masada talepler güçlü bir şekilde savunulamıyor” diye konuştu.

yalcin-3-008.jpg

Emekli Memur-Sen’in önemli bir misyona sahip olduğunu ifade eden Yalçın, “Bizim tüm gayretimiz bu alandaki geniş kitleyi örgütleyebilmek örgütlülüğe ilişkin hukukunu devam ettirmek. Bunu sağladığımız zaman masada emeklilerle ilgili kurduğumuz cümlenin değeri, ederi daha fazla olacaktır. Bu masada sözün daha fazla tesirli olmasının yolu emeklilerin örgütlü olmasının yolunu açmanızdan geçiyor” şeklinde konuştu.

Emeklilerin sendikalaşma hakkının önemli bir hedef olduğunun altını çizen Yalçın, Emekli Memur-Sen’in bunu başaracak güçte olduğunu söyleyerek “Örgütlenmemiş geniş bir kitle var. Bu kitleye umut aşılamaya, bu kitleyi inandırmaya devam edin. Bu işin kıymetini bilerek bu hareketin çerçevesini genişleterek heybetini büyüteceğiz ve eninde sonunda emeklilerin sendikalı olma hakkı sağlanacak. Bu Türkiye’de olacak. Bunu başaran siz olmalısınız” dedi.

yalcin-4-005.jpg

Küçükkösen: Emekli Memur-Sen’i Hak Ettiği Yere Ulaştıracağız

İstişare Toplantısında konuşan Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen ise gerçekleştirdiği konuşmada Emekli Memur-Sen olarak son bir yılda önemli bir atılımda bulunduklarını ifade ederek üye çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Büyük değeri olan şeyler ucuza mal olmazlar. Bulduğunuz şeylerin değeri ararken sarf ettiğiniz emek kadardır” diyen Küçükkösen “Emek sarf ediyoruz ve edeceğiz. İnşallah Emekli Memur-Sen’i hak ettiği yere ulaştıracağız. 81 ilde örgütlendik 300’ün üzerinde ilçede örgütlendik. 9 bin üye sayısını yakaladık. ‘Aynı teknik donanıma sahip iki örgütten iç dayanışması güçlü olan öne geçer’ diyor İbni Haldun. Biz iç dayanışmamızı artırmak zorundayız. Her disiplinli çabanın birden çok ürünü vardır. Dün birkaç kişiydik. Şimdi ilçelerde örgütlenecek kadar büyüdük hamdolsun” diye konuştu.

Emekli Memur-Sen’in emeklilerin sendikalaşma hakkı için çaba sarf edeceğini sözlerine ekleyen Küçükkösen, “Basın açıklamalarımız devam edecek. Emeklilerimizin beklentisi nedir Emekli Memur-Sen’in talepleri konusunda siyasi partileri ziyaret edeceğiz milletvekillerini ziyaret edeceğiz. Bütün gücümüzle emeklilerin de tüzel kişiliğe kavuşması için gayret göstereceğiz. Önümüzdeki günler Emekli Memur-Sen açısından daha güzel olacaktır. Ben hepinize çalışmalarınız için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.