PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Varank'tan Kılıçdaroğlu'na Katar tepkisi: "Türkiye'de her gün Katar'a sallayacaksınız..."
Varank'tan Kılıçdaroğlu'na Katar tepkisi: "Türkiye'de her gün Katar'a sallayacaksınız..."

Varank'tan Kılıçdaroğlu'na Katar tepkisi: "Türkiye'de her gün Katar'a sallayacaksınız..."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM'de, kara para aklamakla suçladığı ülkelere, “temiz para bulmaya” gittiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelişkili tavrını CHP'li vekillerin yüzüne vurdu. Varank, "“Kılıçdaroğlu temiz para aramaya gidiyoruz diyor. Almanya'ya gidecek. Volkswagen'in, Deutsche Bank'ın ortağı kim? Katar. Her gün Türkiye'de Katar'a sallayacaksınız, sonra Almanya'ya gideceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” dedi.

A+A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sayın Kılıçdaroğlu, son zamanlarda New York'a, İngiltere'ye gidiyor. Almanya'ya gidecekmiş. 'Niye gidiyorsun' dediklerinde, 'ben teknolojiyi takip etmek, para bulmak için buralara gidiyorum' diyor. Ben kendisine, hatta ekibine sorsam, 'ya siz İstanbul Ticaret Odası'nın Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'ni hiç duydunuz mu? Hiç buralarda neler oluyor, bunları biliyor musunuz?' diye sorsam, emin olun bunlardan haberleri olmaz. Kendilerine şu tavsiyede bulunuyoruz. İngiltere'ye, New York'a kadar gitmenize gerek yok. Gelin Türkiye'deki kuluçka merkezlerini ziyaret edin. Orada gördüğünüz işlerin en güzel örnekleri şu an Türkiye'de yapılıyor" dedi. 

"Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?"

Varank, sözlerinin devamında, "Kılıçdaroğlu temiz para aramaya gidiyoruz diyor. Almanya'ya gidecek. Volkswagen'in, Deutsche Bank'ın ortağı kim? Katar. Her gün Türkiye'de Katar'a sallayacaksınız, sonra Almanya'ya gideceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.