PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2506.0540.89%
  • DOLAR32.5780.12%
  • EURO34.740%
  • STERLİN40.371-0.6%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Van'dan güzel haber! Aileleri ikna edildi, Zeynep ile Eda...
Van'dan güzel haber! Aileleri ikna edildi, Zeynep ile Eda...

Van'dan güzel haber! Aileleri ikna edildi, Zeynep ile Eda...

Van'da atletizm yapmaya başlayan Zeynep Bayçınar (15) ile Eda Solmaz (17) Milli Takıma girmeyi hak kazandı. Ancak ailelerinin sıcak bakmaması üzerine sporu bırakmak üzerine olduğu ortaya çıkınca Muradiye İlçe Kaymakamı ve Muradiye Belediye Başkan Vekili Harun Yücel devreye girdi. Aileler ikna edildikten sonra yarışmalara katılan Bayçınar ile Solmaz dünya ve Avrupa şampiyonu oldu.

A+A-

Van'ınMuradiye ilçesinde bir yıl önce belediye bünyesinde Atletizm İhtisas Kulübü açıldı. Bu kulübe lise öğrencileri olan Zeynep Bayçınar ile arkadaşı Eda Solmaz da kayıt yaptırarak, atletizm kurslarına katılmaya başladı. Zeynep ve Eda ferdi olarak yapılan yarışlarda büyük başarı göstermeleri üzerine kısa sürede hem antrenörlerinin, hem de ilçe yetkililerin dikkatini çekmeye başladı.

genç atletizm şampiyonları

 

Bunun üzerine Türkiye'nin birçok kentinde yapılan yarışlara katılan Zeynep ve Eda kısa sürede çok sayıda madalya kazanmayı başardı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI DEVREYE GİRDİ

Milli takıma girmeyi başaran genç kızlar milli sporcu olarak yurt dışında yapılan yarışlara da katılma hakkı kazandı. Ancak aileleri bu duruma sıcak bakmayınca, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel devreye girdi. Ailelerle konuşan Kaymakam Yücel'in ikna çabaları sonucu her iki sporcu uluslararası yarışmalara katıldı.


Zeynep Bayçınar, Nisan 2018'de Fransa'nın Paris kentinde yapılan ve 33 ülkenin katıldığı Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda kendi yaş kategorisinde dünya birincisi, genel klasmanda ise dünya 25'incisi oldu. Eda Solmaz ise, bu yıl Erzurum'da yapılan ve 7 ülkenin katıldığı Uluslararası bayrak ve sprint yarışmasında kulüp olarak üçüncü oldu. Solmaz, 15 Eylül 2018'de İspanya'da yapılan Uluslararası 5'li turnuvada da Avrupa birinciliği elde etti.

 

(DHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.