PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2505.2090.85%
  • DOLAR32.5790.12%
  • EURO34.7640.05%
  • STERLİN40.412-0.5%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Van'da okullara süt dağıtıldı
Van'da okullara süt dağıtıldı

Van'da okullara süt dağıtıldı

Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarınca ortaklaşa yürütülen 'Okul Sütü Programı' kapsamında Van'da öğrencilere süt dağıtıldı.

A+A-

Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının işbirliği içerisinde anaokulu ve ilkokullarda uygulanan "Okul Sütü Programı" Van'da başladı.

İpekyolu ilçesine bağlı Şevkat Anaokulu'nda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Nuran Altan Göl, Yakup Aladağ, Orhan Bedir, Adem Çiftçi, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Şakir Sığınç, M. Şirin Atlı, İl Sağlık Müdürlüğü ile Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Süt dağıtım programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, il genelinde 927 okulda, 123 bin öğrenciye haftanın 3 günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) süt dağıtılacağını söyledi.

Öğrencilere okul sütünün önemi hakkında bilgiler veren Tevke "Kampanya mayıs ayı sonuna kadar sürecektir. Buradaki temel amacımız, çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt tüketimini küçük yaştan itibaren bir davranış haline getirmek ve sütün insan sağlığının üzerindeki etkisini pekiştirmektir. Çocukların kemik sağlığı açısından süt çok önemli bir gıdadır. Süt içmeyen çocuklarda ileriki yaşlarda farklı sıkıntılar, ortopedik problemler artarak ortaya çıkar. Bundan dolayı küçük yaşlarda süt içmeniz çok önemli. Okul sütü programı ile kemikleriniz güçlü ve sağlıklı olur." dedi.

Ajanslar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.