PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2325.2180.78%
  • DOLAR32.3460.2%
  • EURO34.947-0.02%
  • STERLİN40.7641.25%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ünal: Yunan Başpiskoposu Özür Dilemeli
Ünal: Yunan Başpiskoposu Özür Dilemeli

Ünal: Yunan Başpiskoposu Özür Dilemeli

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Yunanistan Başpiskoposu İeronimos akıl sağlığını kontrol ettirsin”

A+A-

ÜNAL Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos her zaman ki gibi, kışkırtıcı, huzur bozucu ve insanlıktan nasibini almamış açıklamalarına yenisini eklemiş.

2020 yılında da Ayasofya’nın tekrar cami olarak açılmasından önce haddini aşarak "Türkler ellerinde ne varsa bunu oynar. Ayasofya da o oyunlardan biri. Bunu yapacaklarına cüret edebileceklerine inanmıyorum." diye konuşmuştu.

Yine aynı Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, geçtiğimiz günlerde OPEN TV kanalında katıldığı bir programda; "İslam’ın bir din olmadığını" ve "Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu" söylemiş. Elinde kurtuluş savaşından kalma olduğunu söylediği bir silah ve bazı kutsal emanetlerle kamera karşısına geçen İeronimos "İslam, onun insanları din değil, siyasi bir parti, siyasi bir arzu ve savaş insanları, yayılmacılığın insanlarıdır. İslam'ın özelliği bu. Muhammed'in öğretileri de bunu söylüyor." ifadesini kullanmış.

Hangi dine mensup olursa olsun din adamları veya temsilcileri, kin ve nefretten uzak dururlar ve insanlara da bunu öğütlerler. Kargaşa ve karmaşanın çıkmaması için uğraşırlar. Varsa çatışma, karışıklık ve huzursuzluk onun önüne geçerler.

Yunan Başpiskoposu İeronimos’un, son din İslam ile ilgili sözleri asla ve asla kabul edilemez. Böyle saçma, gerçek dışı ve kin kokan sözleri ancak akıl sağlığı olmayanlar söyleyebilir.

İslam dini, huzurun, esenliğin ve barışın kaynağıdır. İnanmasalar bile, her insanın inancına saygı göstermeyi vazeder. Onların inandıklarına karışmadan, emin bir şekilde yaşamalarını temin eder.

Öncelikle, aynı topraklarda beraber yaşadığı Türk ve Müslüman toplumu rencide eden ve bütün Müslümanları hedef alan, İslam’a ve sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’e (sas) saygısızlık yapan Yunan Başpiskoposu İeronimos’un akıl ve izan dışı sözlerini şiddetle kınıyorum.

Yaptığı açıklamalar gerçeklikten uzak, kin, nefret, kışkırtmaya yönelik ve bir din adamına yakışmayacak sözlerdir. Yunan Başpiskoposu İeronimos’u yaptığı açıklamalardan dolayı kınıyor, özür dilemeye ve akıl sağlığını kontrol ettirmeye davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.