PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ünal: İslam Ve Müslüman Düşmanlığı Size Bir Şey Kazandırmaz
Ünal: İslam Ve Müslüman Düşmanlığı Size Bir Şey Kazandırmaz

Ünal: İslam Ve Müslüman Düşmanlığı Size Bir Şey Kazandırmaz

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yaptığı açıklamada, ''Türk ve İslam düşmanı Hollandalı Özgürlük Partisi lideri faşist Geert Wilders'ın sosyal medyada paylaştığı "İslam'ı durdurun, ramazanı durdurun" temalı video kabul edilemez.'' dedi.

A+A-

Ünal'ın açıklaması şu şekilde:

Türk ve İslam düşmanı Hollandalı Özgürlük Partisi lideri faşist Geert Wilders'ın sosyal medyada paylaştığı "İslam'ı durdurun, ramazanı durdurun" temalı video kabul edilemez.

Son zamanlarda, sözde medeni Avrupa ülkelerinde birbirleriyle yarışırcasına İslam, Müslüman ve Türk düşmanlığı hortlatılmak isteniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un başını çektiği bu güruha, şimdi de Hollanda’lı faşist siyasetçi Greet Wilders eklendi. Sahte medeni görüntüsünden ayrılarak, gerçek yüzünü göstermeye başladı. İslam’a saldırarak, Müslümanları hedef alarak ülkesinde ve Avrupa’da kendisine yer edinmeye çalıştığı malum. Bunun yanında hem ülkesinde, hem de bütün dünyada huzuru, birlikte yaşamayı ve insan haklarını hedef aldığı açıktır.

Bu ırkçı zihniyetin söz, tavır ve hareketleri, geçmişlerinde ve günümüzde dünyanın çeşitli bölgelerinde uyguladıkları soykırımları akla getirmektedir. Greet Wilders gibiler "İslam'ı durdurun, ramazanı durdurun" demekle İslam duracak mı zannettiler? Boşuna uğraşmasınlar, İslam yaşayacaktır.

Yapmak istedikleri bellidir; huzuru bozmak, barışı yok etmektir. Bu hadsiz ve insanlık düşmanı faşist anlayışa öncelikle Avrupalı yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve halkları gerekli tepkiyi vermelidirler. Avrupa’da yükselişe geçen İslam ve Müslüman karşıtlığına, başta Papa Francis olmak üzere bütün din adamları ciddi olarak tepki vermelidirler.

Avrupa ülkelerinde yapılmak istenen ve İslam’a, Müslümanlara ve camilerimize saldırılara karşı, Türk vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün Müslümanları dikkatli olmaya davet ediyorum. Bu ırkçı zihniyetin karanlık oyunlarına gelmemeleri için, birlik ve beraberliklerini güçlendirmelerini tavsiye ediyorum.

İslam’ın esenlik ve huzur iklimini, Ramazan ayının bütün güzelliklerini yaşayarak, anlatarak bütün insanlığa gösterelim.

ekran-alintisi-020.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.