PİYASALAR

  • BIST 1009679.80%
  • ALTIN2489.2420.22%
  • DOLAR32.4270.05%
  • EURO34.462-0.16%
  • STERLİN40.329-0.39%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ülkelere göre maske görünümleri
Ülkelere göre maske görünümleri

Ülkelere göre maske görünümleri

Hastalığı önleyip önlemediği sıkça tartışılsa da günlük hayatta koruyucu maske kullanımı artık pek çok ülkede corona virüse karşı alınan başlıca önlemler arasında yer alıyor. Maskeler ülkeye göre çeşitlilik de gösteriyor.

A+A-

ELDİVEN, CEP TELEFONU, MASKE

Almanya’da maske takma zorunuluğu ne zaman başlayacak? Uzakdoğu’daki uygulamaların ardından Alman Robert Koch Enstitüsü de maske takma tavsiyesinde bulundu. Almanya’da maske zorunluluğu ilk kez Jena kentinde başlıyor. 6 Nisan’dan itibaren süpermarketlerde, toplu ulaşım araçlarında maske takılması şartı getirildi. Ağız ve burnun atkı ve fularlar kapatılması da maske olarak olarak kabul ediliyor.

İTFAİYEYE HEDİYE

Tıbbi maskelerin temininindeki sıkıntılar karşısında kişi ve kurumlar çareyi maske üretmekte buldu. YouTube ve Twitter üzeinden “maskeni tak” etiketleri altında maskelerin nasıl evde üretilebileceği anlatılıyor. Bu konuda eğitici bir içerik hazırlayanlardan biri de Cottbus Devlet Tiyatroları terzisi Cerstin Bochow. Bochow diktiği maskeleri itfaiye ve Kızılhaç’a bağışlıyor.

GÜLÜMSEYİN

Sanatçı Mansha Friedrich de koronavirüse karşı örgü ürüyor. Friedrich’in elinden gülümseyen yüz, hayvan veya güneş motifli maskeler çıkıyor. Örgü kısmın iç tarafındaki filtre bölümü değiştirilebiliyor.

RENK UYUMU

Çekya ve Slovakya’da koruyucu maske takma zorunluluğu Mart ayı ortasında başladı. Süpermarketlerde ve kamuya açık alanlarda maske takılması şart. Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová ve Başbakan Igor Matovic da maske kullanıyor. Avusturya’da da alışveriş esnasında maske takma zorunluluğu getirildi.

ÇİN’DE BAHAR BAŞLANGICI

Maske takmak Çin’de uzun zamandır zorunlu bir uygulama. Şenyang’daki bu çift koronavirüs salgınına ve tüm denetimlere rağmen romantizmden taviz vermiyor.

İSRAİL MÜSAMAHA GÖSTERMİYOR

İsrail’de de koronavirüse karşı sıkı önlemler alındı. Başbakan Netanyahu polis ve askerler tarafından kontrol edilen sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kudüs’te Ortodoks Yahudilerin oturduğu Meah Shearim Mahallesi’nde maskeli bir polis bir vatandaşa eve gitmesini söylüyor.

GAZZE ŞERİDİ’NDE SANAT

Nüfusun yoğun olduğu Gazze Şeridi’nde sanatçılar halkı motive etmeye çalışıyor. Gazze'nin doğusundaki Shujaiya Mahallesi’nde maskeler sevilen desenlerle süsleniyor. Gazze Şeridi’nde sokağa çıkma konusunda kısıtlamaları ve toplanma yasağı uygulanıyor. İsrail sınırında büyük protestolara sahne olan geleneksel “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” de bu yıl iptal edildi.

KOLOMBİYA’DA GÜÇ GÖSTERİSİ

Kolombiya’da ise daha çarpıcı desenler dikkat çekiyor. Polislerin kullandığı maskelerdeki ağızlar Yeşil Dev Hulk’tan esinlenildiğini gösteriyor. Yeşil Dev, 1962’de Stan Lee ve Jack Kirby’nin yarattığı çizgi roman kahramanı. Yeşil Dev Hulk’ın maceraları sayısız sinema filmine de uyarlanmıştı.

MACRON YETERLİ ÖNLEM ALMAMAKLA SUÇLANIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Saint-Barthelemy-d'Anjou’da koruyucu kıyafet ve maske üreten bir fabrikayı ziyaret etti. Fransa’da yüzlerce doktor, hükümeti salgın sırasında koruyucu kıyafet temini konusunda yeterli adım atmadığı gerekçesiyle dava etti. Pek çok sağlık çalışanı buna rağmen görev başında.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.