PİYASALAR

  • BIST 1009099.630.22%
  • ALTIN2325.5070.81%
  • DOLAR32.3720.13%
  • EURO35.04-0.1%
  • STERLİN40.977-0.12%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TV şovmeni Üstün Dökmen'den kadın ve İslam düşmanlığı skandalı
TV şovmeni Üstün Dökmen'den kadın ve İslam düşmanlığı skandalı

TV şovmeni Üstün Dökmen'den kadın ve İslam düşmanlığı skandalı

Üstün Dökmen isimli TV psikoloğu kadınların kılık kıyafet seçimleri ve inançlarıyla ilgili skandal sözlere imza attı. Kadınların ne giymesi gerektiğini söyleyen Dökmen, başörtülü kadınların hangi meslekleri yapıp hangilerini yapamayacaklarını listeledi. TV şovları ile bilinen Üstün Dökmen temelsiz, dayanaksız ve çirkin kategorizasyonu ile büyük tepki topladı. 

A+A-

Yakın geçmişte başörtülü öğretmenlerle ilgili skandal ifadeler kullanan TV şovmeni Üstün Dökmen, bu kez de başörtülü psikolog ve psikiyatristleri hedef aldı. Dökmen başörtüsü ile bu işi yapanların danışanlarıyla empati kuramayacağını iddia ederek birbirinden çirkin açıklamalarda bulundu. Başörtüsü takarak psikolog ve psikiyatristlik yapanları "mesleğin etiğine aykırı" davranmakla suçlayan Prof. Dr. Dökmen'e sosyal medyada büyük tepki geldi.

Hadsizlik yaptı

Üstün Dökmen'in kendince kategorize ettiği mesleklerle ilgili olarak hangi mesleğin başörtüsüyle yapılabileceğini, hangisinin yapılamayacağını söylemeye kalktığı ve kendini küçük düşürdüğü açıklamaları özellikle kadınlardan tepki çekti.

Empatiyi engeller

Buna göre Rehber öğretmenler, Psikologlar ve Psikiyatristlerin başörtüsü ile çalışmasının doğru olmadığını söyleyen Dökmen, kadınların inaçlarından dolayı taktıkları başörtünün empati yapmalarına engel olduğu gibi manasız bir çıkışta bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.