PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Turuncu Kütüphane'lerin temelleri atılmaya başladı
'Turuncu Kütüphane'lerin temelleri atılmaya başladı

'Turuncu Kütüphane'lerin temelleri atılmaya başladı

Turuncu Medya Grubu eğitime desteğini artarak sürdürüyor. “Hem Oku Hem Okut Projesi”ni başlatan ve projenin ilk ayağını Kastamonu'da atan Turuncu Kadın ve Kalkınma Derneği çocukların ve gençlerin okuma kültürü ve alışkanlığı kazanmasına katkı sağlıyor.

A+A-

ozelhaber_banner2-001.png

Turuncu Medya Grubu adına konuşan Turuncu Medya  Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahide CEYLAN çocukları ve gençleri okuma kültürü ve okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak amacıyla “Hem Oku Hem Okut Projesi”ni başlattıklarını belirtti. Ceylan, projenin ilk adımının Kastamonu Taşköprü'de atıldığını söyledi.

Ceylan şunları söyledi:

"Proje kapsamında 3 Nisan 20018 tarihinde Kastamonu-Taşköprü Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Turuncu Kütüphanesi” açılışı yaptık.

Ayrıca Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman YÜKSEL,  Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN, Turuncu Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahide CEYLAN, Turuncu  Dergisi  ve Yenikapı Yazarları,  İlçe  Milli eğitim Müdürü, okul müdiresi, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile  Turuncu Kütüphanesi’nin açılışı sonrasında “Çocukların ve Gençlerin Güçlendirilmesinde Eğitimin Rolü” başlıklı panel düzenledik.

Turuncu Kadın ve Kalkınma Derneği, bu projeni yaygınlaştırılmasının yanı sıra özellikle dezavantajlı nüfus kesimlerinin güçlenmesi, toplumsal eşitsizliklerin giderilmesi,  sosyal konularda farkındalık yaratılması gibi çalışmaların hayata geçirilmesine yönelik bir dizi proje yürütmektedir."

GENÇLERE YÖNELİK EĞİTİM PANELİ

Taşköprü Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılışı yapılan “Turuncu Kütüphanesi”nin ardından gençlere yönelik panel düzenlendi.

Panelde konuşma yapan Turuncu Medya  Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahide CEYLAN, “16 yaşında evlendim, 17 yaşında anne oldum. 3 çocuktan sonra okudum. Üniversite okudum. Şuanda Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeniyim. Sizlere tavsiyem öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha hatırlamanızdır. En büyük alışkanlığınız telefon yada sosyal medya olmaksızın, kitap olmasını tavsiye ederim” dedi.

“Kadın veya kız çocuğu değişirse dünya değişir”

Turuncu Dergisi Yazarı Ayşe KARAKÖSE, "En büyük pişmanlığım hafızam tazeyken daha fazla kitap okumamaktır. İleride pişman olmamak İçin çok okumalısınız. Teknoloji ile hafızalarımız zarar görüyor. Okumak İçin asla geç kalmış sayılmazsınız. Hiçbir evlilik peri masalı değildir. İzlediğimiz şeylerin arka planını düşünelim. Asla TV izlemeyi eğlenme ve vakit geçirme gözüyle bakmayın. Size şekil vermek için o programları yapıyorlar. Kendinize bir filtre oluşturun. Siz kendiniz izin verdiğiniz kadarını alın” şeklinde konuştu.

“İnsanın kendini keşfetmesi en büyük değerdir”

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülay KURT ise, “Bir kadın yetiştirin bir toplum yetiştirin der büyüklerimiz. Kadın neden önemli. Biz toplumun yapı taşlarıyız. Ben karşımda gelecekte toplumda aktif rol almış bayanları görüyorum. Ben Bayburtluyum bizim oralarda kızları pek okutmazlar. Bende dedim ki kendi kendime Gülay sen okumalısın. Yolda bulduğum yazıyı, kitabı, gazeteyi her şeyi okurdum. Büyük bir okuma aşkım vardı. İnsanın kendini keşfetmesi en büyük değerdir” dedi.

Konuşmacı Turuncu Kalkınma ve Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  Aygül FAZLIOĞLU yaptığı konuşmada "Eğitimli bir insan koşulları daha iyi değerlendirebilir. Kadınların eğitim düzeyi yükseldikçe iş gücünde aldıkları rol artmaktadır. Bütün çocuklar İçin eğitim önemlidir. Fakat kız çocukları için eğitim daha önemlidir. Kadın veya kız çocuğu değişirse dünya değişir." dedi.

Öğrenciler ile soru cevabın ardından panel sonrası katılımcılara Kaymakam Yüksel ve Başkan Arslan, plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

dsc_0153.jpgdsc_0188.jpgdsc_0289.jpgdsc_0390.jpgdsc_0247.jpgdsc_0179.jpgdsc_0168.jpgdsc_0120.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.