PİYASALAR

  • BIST 1009019.572.42%
  • ALTIN2278.0040.1%
  • DOLAR32.3110.17%
  • EURO35.047-0.15%
  • STERLİN40.9140.22%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Türkiye’de yetişen sağlıkçılar Suriye’deki mazlumlara şifa veriyor
Türkiye’de yetişen sağlıkçılar Suriye’deki mazlumlara şifa veriyor

Türkiye’de yetişen sağlıkçılar Suriye’deki mazlumlara şifa veriyor

Suriye’deki mazlumlara sağlık alanında destek olmak için kurulan Sağlık Eğitim Derneği’nden 32 öğrenci mezun oldu.

A+A-

ozel-haber.png

Hatay Reyhanlı’da Doktor Faiz tarafından İHH’nın yardımlarıyla kurulan, Sağlık Eğitim Derneği’nde 450 öğrenci eğitim görüyor. Burada eğitim gören Suriyeli öğrenciler ülkelerinde acı çeken, sağlık sorunları olan insanlara umut oluyorlar. Geçtiğimiz günlerde mezun olan 32 öğrenci için tören düzenlendi. Törene İHH temsilcisi Mustafa Çağlı, Suriye Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Yumuşak, Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanlı ve İHH Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Mukadder Tanok Kırbaş katıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kısa bir konuşma yapan Suriye Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Yumuşak, “Ben öncelikle bu eğitim gören kardeşlerimize ve emek veren Doktor Faiz arkadaşımıza teşekkür ediyorum.
Belediye Başkanımız hangi talebimiz olduysa yerine getirdi. Ben huzurlarınızda değerli Başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

İHH adına törene katılan Mustafa Çağlı,  “İHH olarak bu sürecin içerisinde olmaktan onur duyuyoruz, Doktor Faiz’in gayretleriyle  yetiştirilen öğrenciler Suriye’nin pek çok bölgesinde sağlık hizmeti vermekteler. Böyle güzel bir günde Doktor Faiz’i yalnız bırakmadağınız için, destekleriniz için onun adına teşekkür ederiz. Bu kardeşlerimiz savaş sonrası ülkelerine döndüklerinde hatırlanabilecek en güzel projedir. Ben tekrar Doktor Faiz ve ekibine teşekkür ediyorum.” Dedi.


Yenikapı Haber / ÖZEL
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.