PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye Kupasında Galatasaray'a büyük şok!
Türkiye Kupasında Galatasaray'a büyük şok!

Türkiye Kupasında Galatasaray'a büyük şok!

Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında Galatasaray Teleset Mobilya Akhisarspor'a 2-0 mağlup oldu ve kupadan elendi.

A+A-

Ligde Başakşehir’i yenerek yeniden zirveye kurulan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 2-1'in rövanşında Teleset Mobilya Akhisarspor'a 2-0 mağlup oldu ve kupadan elendi. Akhisarspor, tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseldi.

Galatasaray'da Fatih Terim maç öncesinde büyük rotasyon yaptı. Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden kadrodan Mariano, Serdar, Donk, Gomis, Rodrigues, Denayer ve Feghouli yedek soyunurken Nagatomo ve Belhanda kadroya alınmadı. Bu oyuncular yerine Maicon, Ahmet, Tolga, Yasin, Selçuk, Eren, Sinan, Linnes ve Latovlevici forma şansı buldu.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Akhisarspor, henüz 4. dakikada 1-0 öne geçti. Miguel Lopes'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Muğdat, Galatasaray'ın savunmada az kişiyle yakalandığı pozisyonda topu Seleznyov'a çıkardı. Topla penaltı noktasına yakın bölgede buluşan Seleznyov, yerden yaptığı vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

Akhisarspor, 28. dakikada bir gol daha buldu ancak gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Sol kanattan gelişen atakta Kadir Keleş ortasını yerden ön direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Seleznyov'un topun gelişine yaptığu vuruş ağlarla buluştu ancak hakem Barış Şimşek golü ofsayt yüzünden iptal etti.

Galatasaray, 27. dakikada skoru 1-1'e getirmeye yaklaştı. Selçuk İnan'ın ceza yayının sağ tarafından çektiği sert şutu kaleci Fatih son anda üstten kornere çeldi.

Akhisarspor, dakikalar 35'e geldiğinde farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Miguel Lopes'in pasıyla ceza sahasına giren Seleznyov, Muslera ile karşı karşıya kaldı ve yerden vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı.

Fatih Terim, Akhisarspor'un 2. golünden sonra yedek kulübesinde çileden çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

Galatasaray ikinci yarıya baskılı başladı. 48. dakikada gelişen atakta ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan ortasını ön direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderdi. Bu noktaya doğru hareketlenen Eren Derdiyok yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gitti.

Karşılaşmanın 51. dakikası oynanırken Yasin'in pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Tolga Ciğerci doğrudan kaleyi düşündü ancak kaleci Fatih Öztürk sol köşeye uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

Akhisarspor, 54. dakikada bir gol daha bulmaya çok yaklaştı: Hızlı gelişen yeşil-siyahlıların atağında sağ çaprazda rakibini az adamla yakalan Onur Ayık pasını ceza yayı sağ tarafındaki arkadaşı Miguel Lopes'e gönderdi. Miguel Lopes bekletmeden penaltı noktası sol tarafına hareketlenen Muğdat Çelik'e pasını verdi. Muğdat gelişine vuruşunu yaptı ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti.

Galatasaray, 68. dakikada gole çok yaklaştı: Selçuk İnan sol çaprazdan altıpas çizgisine doğru ortasını gönderdi. Kaleci Fatih Öztürk'den seken top altıpas sağ çaprazında Bafetimbi Gomis'in önünde kaldı. Golcü oyuncu bekletmeden vuruşunu yaptı ancak kaleci Fatih Öztürk ayakları ile gole izin vermedi. Devamında Garry Rodrigues'in pasını savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

Galatasaray, 77. dakikada 10 kişi kaldı. Sol kanattan gelişen atakta Larsson'a faul yapan Maicon, ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmada 79. dakika oynanırken Akhisarspor, 3. golün kıyısından döndü! Sol kanattaki serbest vuruşta topun başına geçen Seleznyov, direkt kaleyi düşündü ve sert bir şut gönderdi. Seleznyov'un şutu direkten döndü.

Mücadelede 84. dakika oynanırken kullanılan serbest vuruşta Ahmet Çalık'ın aşırdığı topta Gomis penaltı noktasına yakın mesafede topla buluştu ve gelişine vuruş yaptı ancak Mustafa Yumlu topu çizgi üzerinden çıkardı.

86. dakikada Galatasaray bir pozisyon daha buldu! Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta Eren'in kafa vuruşunda önce kaleci Fatih mutlak gole engel oldu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Akhisarspor, 2-0'lık galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası'nda final biletini kapan ilk takım oldu. Okan Buruk ve öğrencileri, Kadıköy'deki Fenerbahçe - Beşiktaş düellosundan çıkacak rakibini bekliyor...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.