PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2509.3431.02%
  • DOLAR32.5710.09%
  • EURO34.7710.12%
  • STERLİN40.351-0.62%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye İsveç'e 1-0 yenilerek C Ligi'ne düştü
Türkiye İsveç'e 1-0 yenilerek C Ligi'ne düştü

Türkiye İsveç'e 1-0 yenilerek C Ligi'ne düştü

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 4. ve son maçında konuk ettiği İsveç'e 1-0 yenilerek C Ligi'ne düştü.

A+A-

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 4. ve son maçında konuk ettiği İsveç'e 1-0 yenilerek C Ligi'ne düştü.

UEFA Uluslar Ligi’nde B Ligi 2. Grup’ta mücadele eden Türkiye, gruptaki son maçında İsveç’i konuk etti. Rusya’nın ardından ikinci sırada yer alan Milli Takım, galip gelerek ikinci sırada kalmayı kesinleştirmek istiyordu ancak konuk ekip İsveç, Granqvist’in 71’de penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Maçın genelinde daha etkili gözüken Türkiye, kaleci Olsen’i geçemezken Milliler’in beraberlik elde edememesi pahalıya patladı ve Türkiye, grubunu son sırada tamamlayarak C Ligi’ne düştü. 7 puanlı lider Rusya’nın ardından, 4 puanla ikinci sıraya yerleşen İsveç, A Ligi’ne yükselmek için 20 Kasım’da konuğu Rusya’yı yenmek zorunda. İsveç ilk maçta Rusya ile deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı.

Stat: Konya BŞB

Saat: 20.00

Hakem: Istvan Kovacs

Yayın: TRT 1

Türkiye: Sinan Bolat, Mehmet Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldırım, Okay Yokuşlu, Mahmut Tekdemir, Cengiz Ünder, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

İsveç: Olsen, Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson, Larsson, Johansson, Ekdal, Olsson, Claesson, Berg

Karşılaşma öncesi açıklanan ilk 11’de yer alan Serdar’ın ısınma esnasında kasığında ağrı hissetmesi üzerine Kaan Ayhan ilk 11’e dahil edildi. Milli takım, UEFA Uluslar B Ligi’nde Rusya ile yaptığı son maçın ilk 11’ine göre iki değişiklikle İsveç maçına çıktı. Oğuzhan Özyakup’un yerine Yunus Mallı, sakatlanan Serdar Aziz yerine ise Kaan Ayhan ilk 11’de forma giydi.

1236.jpg

Tribünler tamamen doldu

Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nın tribünleri karşılaşma öncesinde tamamen doldu. Stadın çatısına 45 Türk bayrağı asılırken, seyirciler için de koltuklara 42 bin Türk bayrağı bırakıldı. Stadın dışındaki aydınlatma direklerinde de 50 Türk bayrağı kullanıldı. Yaklaşık 150 İsveçli taraftar da takımlarını desteklemek için tribündeki yerlerini aldı.

TÜRKİYE - İSVEÇ MAÇI CANLI ANLATIM

TÜRKİYE 0 - 1 İSVEÇ

MAÇ BİTTİ! A Milli Takım, İsveç'e Konya'da 1-0 mağlup oldu ve C Ligi'ne düştü.

92' Isaac, Türkiye ceza sahasında iki rakibiyle başbaşa kalmasına rağmen beklemeyi tercih etti. İsveç zaman geçirmeye oynuyor.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

90' Hakan Çalhanoğlu, Berg'e arkadan yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

90' Oyuncu Değişikliği Viktor Claesson Isaac Kiese Thelin

87' Bu pozisyonun ardından ofsayt bayrağı havaya kalktı.

87' ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ! Cengiz Ünder, ceza sahasına mükemmel bir pas gönderdi. Cengiz'in pasında bomboş durumda vuruşunu yapan Çağlar, ağları sarsamadı.

87' A Milli Takım'da Ömer Bayram, 87. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın yerine oyuna dahil oldu.

83' A Milli Takım'da Yunus Mallı, 83. dakikada yerini Oğuzhan'a bıraktı.

81' Karşılaşmanın bu skorla tamamlanması halinde A Milliler, C Ligi'ne düşecek.

81' Oyuncu Değişikliği Albin Ekdal Gustav Svensson

77'Olsson, sol kanattan etkili gelmeye devam ediyor. Zeki'den sıyrılan Olsson'un ortasında kafa vuruşunu Berg yaptı ancak isabeti sağlayamadı.

76' A Milliler, İsveç'e önde yaptığı baskıyla hızlı çıkmaya çalışıyor.

73' SON ANDA OLSEN! Cengiz Ünder, takımını hızlı çıkardı. Sağ çaprazdan sert vuran Cengiz, Roma'dan takım arkadaşı Olsen'e takıldı.

72' Oyuncu Değişikliği Mahmut Tekdemir İrfan Can Kahveci

71' GOL! Sinan Bolat, köşeyi tahmin etmesine rağmen Granqvist'in penaltısına engel olamadı ve A Milliler 1-0 öne geçti.

69' PENALTI! İsveç penaltı kazandı.

68' Okay Yokuşlu, iki İsveçli savunmacının arasında hareketlenen Okay'a çıkardı ancak pasın şiddetini ayarlayamadı.

66' Milli Takım'da İrfan Can Kahveci oyuna girmek için son hazırlıklarını yapıyor.

65' Karşılaşmanın temposu bu dakikalarda bir hayli düştü.

62' Müthiş bir hareketle rakiplerinden sıyrılan Yunus Mallı, kale ağzına yerden yaptığı ortada Ekdal'e takıldı.

61' Kaan Ayhan, takım arkadaşının geri pasında topa vurmak isterken eline çarptırdı. İsveçli futbolcular oyunun durmasını beklerken hakem pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi.

59' Yüzüne aldığı darbenin ardından Cenk Tosun'un burnunda kanama oluştu.

59' Andreas Granqvist, Cenk Tosun'un yüzüne yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.

55' AZ FARKLA! İsveç ikinci yarıda çok etkili bir oyun ortaya koyuyor. Mahmut'u karşısına alan Larsson, ceza sahası dışından çok sert vurdu. İsveçli futbolcunun şutu az farkla dışarı çıktı.

53' Rakiplerinden sıyrılan Cengiz Ünder, cez sahasından yaptığı sert vuruşta Granqvist'e takıldı. Türkiye köşe vuruşu kullanacak.

52' İsveç, ikinci yarının başında topu kaptırdığı bölgede pres yapıyor. Bu pres, A Milliler'in savunmada hazırlıksız yakalanmasına sebep oluyor.

50' SON ANDA OKAY! İSVEÇ ÜST ÜSTE ATAKLARLA TEHLİKE YARATIYOR! Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Olsson sert vurdu ancak savunmada Okay'a takıldı.

49' İSVEÇ ÇOK TEHLİKELİ GELDİ! Zeki'den sıyrılan Olsson, kale önüne ortaladı. Larsson'un kale ağzından yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı.

48' Hakan Çalhanoğlu, ceza sahasına ortaladı ancak hakem, Berg'e faul yapıldığı gerekçesiyle oyunu durdurdu.

48' Cengiz Ünder'in ayağına basan Albin Ekdal, sarı kartla cezalandırıldı.

46' İkinci yarının başında iki takım futbolcuları da üst üste top kayıpları yapıyor

46' Oyuncu Değişikliği Victor Nilsson Lindelöf Filip Helander

Konya'da ikinci yarı başladı!

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi!

44' SON ANDA! MİLLİLER BİR KEZ DAHA GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Cengiz'in harika pasında Cenk Tosun topu Hakan'ın önüne indirdi. Hakan'ın sert şutunu kaleci son anda çıkardı.

42' Konya'da tribünler, 42. dakika şovu sebebiyle telefon ışıklarıyla görsel bir şölen sunuyor.

41' Larsson'un kullandığı serbest vuruş barajdan döndü. İsveç taç atışı kullanarak oyuna hareket kazandıracak.

40' İsveç'te Olsson, rakip ceza sahasının hemen önünde Zeki'nin müdahalesiyle yerde kaldı. İsveç, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

38' Türkiye, karşılaşmanın başından bu yana İsveç kalesine gönderdiği 5 şutun sadece 1'inde isabet sağlayabildi.

37' Oyunun temposu bu dakikalarda düştü.

34' İsveç sağ kanattan gelmeye devam ediyor. Augustinsson'un sağ kanattan yaptığı ortaya Berg ile Çağlar yükseldi ve iki oyuncu da yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.

32' Cengiz Ünder, karşılaşmanın geride kalan dakikalarında sahanın en iyisiydi.

31' CENGİZ YERDE KALDI! Mükemmel hareketlerle iki rakibinden sıyrılan Cengiz, ceza sahasında Granqvist'in müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi.

30' Zeki, Cengiz'in harika pasında sağ çizgiye indi. İçerideki Cenk'e ortalamak isteyen Zeki, İsveç savunmasına takıldı. A milliler korner kullanacak.

28' Mİlli Takım, karşılaşmanın ilk yarım saatinde 4 net pozisyon yakaladı ama skoru değiştirmeyi başaramadı.

26' AZ FARKLA! A MİLLİLER GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Cengiz Ünder'in akıl dolu pasında ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Yunus Mallı, topu ağlarla buluşturamadı.

25' SON ANDA SAVUNMA! Milliler bir kez daha tehlikeli geldi. Ceza sahası sağ çizgisine inen Cengiz, penaltı noktasına ortaladı ama İsveç savunması o bölgede çok kalabalıktı. 

23' SİNAN'DAN BÜYÜK HATA! Devam eden İsveç atağında Olsen bir kez daha ortaladı. Sinan Bolat, topu kontrol etmek isterken elinden kaçırdı ama Kaan Ayhan tehlikeyi büyümeden uzaklaştırdı.

22' İSVEÇ TEHLİKELİ GELDİ! Berg'in pasında Olson kendisini solda boşa çıkardı. Olson'un ortasını ceza sahasında Claesson indirdi ancak ayağı kayan Berg topa vuramadı.

20' Karşıkaşmanın ilk 20 dakikası geride kalırken Türkiye, %66'yla topa sahip oluyor.

19' Yunus Mallı çalımlarla rakiplerinden sıyrıldı ancak pasın şiddetini ayarlayamayınca Cenk Tosun topa yetişemedi.

18' İsveç ilk kez üst üste bu kadar pas yaptı. Augustinsson'un pasında kaleye uzak bir noktadan şut şansı yakalayan Johansson, ceza sahasındaki arkadaşını vurdu.

16' İsveç adeta tüm hatlarıyla geride! Milliler, rakip yarı sahada boşluk arıyor.

14' Kaan Ayhan'ın pasında topla buluşan Zeki, Cengiz Ünder'e baktı ancak ceza sahasına ortaladı. Bu ortaya kırmızı beyazlılardan kimse dokunamadı.

12' Hakan Çalhanoğlu, Yunus Mallı'nın pasında ceza sahası sol çaprazından vurdu ancak meşin yuvarlak İsveç savunmasından döndü.

11' TÜRKİYE ORGANİZE GELDİ! İsveç'in kullandığı köşe vuruşunda Türkiye hızlı atak şansı yakaladı. Cengiz Ünder, ceza sahasında top bekleyen Hakan'a harika havalandırdı. Hakan'ın pasında topla buluşan isim Cenk oldu. Cenk'in dar açıdan vuruşunu İsveç savunması son anda kornere çeldi.

9' Türkiye, kendi yarı sahasının gerisinde yaptığı paslaşmalarla rakip savunmada boşluk arıyor. İsveç, Türkiye'yi geride bekliyor.

8' Karşılaşmanın 10. dakikasına girilirken Türkiye, sahada topa sahip olan taraf.

6' AZ FARKLA! İLK TEHLİKELİ ATAK A MİLLİLER'DEN! Topla kat eden Hakan Çalhanoğlu, ceza sahasına girdiği gibi sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

5' Sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder, Augustinsson'dan sıyrıldı ancak çizgi üstünden yaptığı ortada hiçbir takım arkadaşını bulamadı.

4' Mahmut Tekdemir, orta sahanın ortalarında Johansson'un müdahalesiyle yerde kaldı. A Milliler serbest vuruş kullanacak.

3' İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü, maç öncesinde Türkiye'nin topla daha iyi oynayan bir takım olduğunu ve geride bekleyeceklerini söylemişti. Şu an sahada o dizlimi görebiliyoruz.

1'A Milli Takım'da Cenk ile Hakan'ın üst üste paslaşmalarının ardından Hakan Çalhanoğlu, ceza sahasında şut şansı aradı ancak bulamadı.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız....

İlk 11'ler

Türkiye: Sinan Bolat, Zeki, Serdar, Çağlar, Hasan Ali, Okay, Mahmut, Yunus Mallı, Hakan, Cengiz, Cenk.

İsveç: Olsen, Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson, Larsson, Johansson, Ekdal, Olsson, Claesson, Berg.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 5. hafta maçında bugün İsveç'i konuk ediyor. Konya'da 11'ler belli oldu.

Deplasmanda rakibini 3-2 mağlup eden Türkiye Konya'da oynanacak maçta da kazanmak istiyor. Türkiye UEFA Uluslar B Ligi grubundan çıkma şansını kaybetmişti. A Milli Takımımızın grubu ikinci tamamlaması için beraberlik yetecek.

Bu akşam saat 20.00'de başlayacak karşılaşmanın canlı anlatımı bu sayfada olacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Hedef grup ikinciliği

Rusya'nın 7 puanla lider durumda bulunduğu grupta, 3 puanla Türkiye ikinci, bir maçı eksik İsveç ise 1 puanla son sırada yer alıyor.

Milli takım, İsveç'i mağlup ederek puanını 6'ya çıkarıp, grubu ikinci sırada tamamlamayı garantileme peşinde. Ay-yıldızlı ekip, İsveç'e mağlup olduğu takdirde ise C Ligi'ne düşecek. Alınacak bir beraberlikte ise İsveç ile Rusya arasında oynanacak son grup mücadelesinden çıkacak sonuç, C Ligi'ne düşecek ekibi belirleyecek.

Türkiye 565. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, İsveç ile yarın Konya’da yapacağı UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup beşinci hafta maçıyla 565. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 95 yıllık tarihinde 296’sı resmi, 268’i özel 564 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 220 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, 242’si deplasmanda, 242’si evinde, 80’i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetten toplam 741 gol attı, kalesinde 818 gol gördü. A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 564 karşılaşmanın 484’ünü Avrupalılarla, 31’ini Asyalılarla, 23’ünü Amerikalılarla, 23’ünü Afrikalılarla, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 564 maçın birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015’te İstanbul’daki Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan’ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0’lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye’nin 21 Mayıs 2014’te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova’nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Lucescu dönemindeki 16. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 16. maçına İsveç karşısında çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 15 maçta 4 galibiyet alırken, 6 kez mağlup oldu, 5 kez de eşitliği bozamadı. Lucescu yönetiminde oynadığı 7’si resmi, 8’i özel 15 maçta 17 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 24 gol gördü.

2018’deki dördüncü resmi maç

Ay-yıldızlı ekip, İsveç karşılaşması ile 2018 yılındaki dördüncü resmi maçını oynayacak. Milli takım, 2018’de oynadığı 3 resmi maçta 1 galibiyet ve 2 yenilgi aldı. Bu maçlarda 4 gol atan Türkiye, kalesinde 6 gol gördü. Bu yıl oynadığı ilk maçta Antalya’da hazırlık karşılaşmasında İrlanda Cumhuriyeti’ni 1-0 mağlup eden milliler, daha sonra yine hazırlık mücadelelerinde deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul’da ise İran’ı 2-1 yendi. Milli takım, özel maçlarda, haziran ayında İsviçre’de Tunus ile 2-2, deplasmanda da Rusya ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA Uluslar Ligi’nde Rusya’ya Trabzon’daki müsabakada 2-1 mağlup olan Türkiye, deplasmanda İsveç’i 3-2 yenmeyi başardı. Bosna Hersek ile oynadığı hazırlık maçından golsüz beraberlikle ayrılan mili takım, UEFA Uluslar Ligi’ndeki son karşılaşmasında ise deplasmanda Rusya’ya 2-0 kaybetti.

A Milli Takım Aday kadro

Kaleciler: Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor), Sinan Bolat (Royal Antwerp)

Savunma: Mehmet Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Rapid Wien), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Ertuğrul Ersoy (Bursaspor), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Merih Demiral (Aytemiz Alanyaspor), Serdar Aziz, Ömer Bayram (Galatasaray), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Orta saha: Cengiz Ünder (Roma), Serdar Gürler (Huesca), Aytaç Kara (Bursaspor), İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Tarkan Serbest (Kasımpaşa), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Yunus Mallı (Wolfsburg)

Forvet: Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid)

İsveç Milli Takım kadrosu

Kaleci: Robin Olsen (Roma), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City), Karl-Johan Johnsson (Guingamp).

Savunma: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Granqvist (Krasnodar), Filip Helander (Bologna), Emil Krafth (Bologna), Pontus Jansson (Leeds United), Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelof (Manchester United), Martin Olsson (Swansea City).

Orta saha: Marcus Berg (Al Ain), Victor Claesson (Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Albin Ekdal (Sampdoria), John Guidetti (Alaves), Oscar Hiljemark (Genoa).

Forvet: Jakob Johansson (Rennes), Sebastian Larsson (AIK), Kristoffer Olsson (AIK), Marcus Rohden (Crotone), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Isaac Kiese Thelin (Bayer Leverkusen), Robin Quaison (Mainz).

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.