PİYASALAR

  • BIST 1009057.242.84%
  • ALTIN2299.8731.06%
  • DOLAR32.3150.21%
  • EURO35.10%
  • STERLİN40.9220.22%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın'dan açıklama!
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın'dan açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın'dan açıklama!

Aydın, " Sorunlu kredilerin oranı yüzde 3'ler civarında. Bu, Türk bankacılık sisteminin aktiflerini iyi yönettiğinin bir sonucudur" dedi.

A+A-

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, soruları yanıtlıyor.

Bankacılık sektörünün 7 aydaki performansını değerlendiren Aydın, "Türk bankacılık sistemi ekonominin büyümesine olan katkıları yarıyılda da sürdürdü. Bilanço büyüklüğü 3,7 trilyon liraya ulaştı. Türkiye yakalamış olduğu siyasi istikrarı ve güçlü ekonomi yönetimini bankacılıkta da gösterdi. Bilançomuzun yüzde 64'ü bireylere ve firmalara verilen kredilerden oluşuyor. Krediler içinde kurumsalın payı yüzde 80 düzeyinde. Bankacılık sistemi yılın ilk yarısında kredilerde sabit fiyatlarla yüzde 13 büyüdü. Yıl sonu itibariyle yüzde 15-16'da seyredeceğini düşünüyoruz. Sorunlu kredilerin oranı yüzde 3'ler civarında. Bu Türk bankacılık sisteminin aktiflerini iyi yönettiğinin bir sonucudur. Yüzde 7-7,5 civarında yakın izleme rasyomuz var.  Türk bankacılık sistemi aktifi yönetmeyi biliyor. 2000'li yıllardan önce devleti fonluyorduk. Son 16 yılda iyi yönettik aktifleri" dedi. 

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "İkinci grup krediler (yakın izleme) canlıdır, şu anda geldiğimiz nokta, daha önce yüzde 95-96 olan standart nitelikli kredilerin oranı şu anda yüzde 91'lerde.İkinci grupta izlediğimiz krediler sorunlu krediler değildir. Nakit akışı sıkıntılı olan firmalar sorunlu değildir." 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.