PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2306.4791.34%
  • DOLAR32.320.27%
  • EURO35.036-0.04%
  • STERLİN40.8610.71%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Türkiye Arakanlı Müslümanların yanında
Türkiye Arakanlı Müslümanların yanında

Türkiye Arakanlı Müslümanların yanında

Myanmar’daki katliamdan kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı sayısı 600 binin üzerine çıktı. Çoğu ülkenin umursamadığı bu mazlum insanlara Türk halkı destek olmaya devam ediyor.

A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Ankara kurumsa ilişkiler sorumlusu Mukadder Tanok Kırbaş, Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan ve İHH'dan Kehriban Parspancı,  Bangladeş'te bulunan Arakanlıların yaralarını sarmak ve onlara bir nebze olsun moral verebilmek için Bangladeş'te faaliyetlere başladı.

Bu bağlamda Arakanlı çocukların giyim ihtiyaçlarını gidermek için Türk giyim mağazası LCW de 400 kilogram çocuk giysisi yardımında bulundu.

BİNLERCE ARAKANLI MÜSLÜMAN BANGLADEŞ’E SIĞINDI

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman yaşamını yitirdi. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemedi.

Etnik temizliğe dönüşen saldırılarda 300'e yakın köy, ordu ve fanatik Budistler tarafından yok edilirken 600 binden fazla Arakanlı Müslüman dağlık bölgeler, nehir ya da deniz üzerinden Bangladeş'e kaçtı. On binlercesi de Bangladeş'e kaçmanın yolunu arıyor.

Bangladeş'e geçmeyi başaran Arakanlı Müslümanlar ise kamplardaki yetersiz imkanlardan dolayı başta sağlık ve barınma olmak üzere birçok problem yaşıyor.

Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.