PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Türk Sağlık Sen: Sıfır Döner Sermaye Kabul Edilemez
Türk Sağlık Sen: Sıfır Döner Sermaye Kabul Edilemez

Türk Sağlık Sen: Sıfır Döner Sermaye Kabul Edilemez

TÜRK SAĞLIK-SEN Erzurum şube tarafından döner sermaye ve çalışanların özlük hakları ile ilgili talepleri nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirildi.

A+A-

Genel Başkan Yardımcısı Kenan Karaçam tarafından yapılan açıklamada Salgına karşı kahramanca mücadele verip, Türkiye’nin dört bir yanında tüm zorlu koşullara rağmen şifa dağıtan sağlık çalışanlarının bu hizmetinin karşılığı bir değerle asla ölçülemez. Bu konuda herkes hem fikirken mesele sağlık çalışanının hakkı ve emeği olduğunda sıfır döner sermaye ödemesi gibi garabetlerin ortada durması da asla kabul edilemez olduğu dile getirildi. 

Döner sermaye sisteminin baştan aşağı çalışan odaklı olarak revize edilmesi gerektiğini söyleyen Karaçam çalışanlarının sorunlarına çözüm olan ve taleplerinin yer aldığı Türkiye Kamu-Sen’in memur paketi önerisinin hayata geçmesi gerektiğini kaydederek “ Türk Sağlık-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de hak ve hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Çeyrek asrı aşan sendikal mücadelemizde hiçbir zaman geri durmadık. Her daim çalışanın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Hak sahibine teslim edilene, sorunlar çözülene ve talepler karşılanana kadar durmayacağız. 

Mücadelemiz bunun içindir ve bu mücadeleyi tavizsiz sürdürmeye devam edeceğiz.” Dedi. 

 Erzurum’da ayrıca Erzurum Şube Başkanımız Faruk Bulut ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir ve Şehir Hastanesi Baş Hekimi Dr. Öğrt. Üyesi Özgür Çelebi ziyaret edildi.  Çalışanların sorunları ve talepleri aktırıldı.

 

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.