PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. TÜRK-İŞ Başkanı Atalay gelir vergisinde düzenleme istedi
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay gelir vergisinde düzenleme istedi

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay gelir vergisinde düzenleme istedi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: 10 bin lira ücret alan bir işçiden, ocak ayında 630 lira vergi kesintisi yapılırken, eylül-ekim aylarında ücretinde 1900 liraya yakın kesinti yapılıyor.

A+A-

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Mesela 10 bin lira ücret alan bir işçide, ocak ayında 630 lira vergi kesintisi yapılırken, eylül-ekim aylarında ücretinde 1900 liraya yakın kesinti yapılıyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil. İşçiye ocak ayında verilen ücret aralık ayında da verilmeli." dedi.

TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde düzenlenen "Kadın Çalışmaları Toplantısı"nın açılışında, kadınların çalışma hayatında çeşitli ayrımcılıklara maruz kaldığını belirterek, düşük ücret, mobbing ve kötü çalışma koşullarının dünyanın dört bir yanında kadınların ortak sorunu olduğunu söyledi. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesi amacıyla imzaya açtığı 190 sayılı sözleşmesinin önemine değinen Atalay, Türkiye'nin de bu sözleşmeye taraf olması çağrısında bulundu.

"İŞÇİLERİN YÜZDE 86’SI ÖRGÜTLÜ DEĞİL"

Kamuda taşeron işçilik kavramının tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Atalay, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) meselesinin de beklentiler doğrultusunda çözüme kavuşturularak, ülkenin gündeminden çıkartılmasını talebinde bulundu. Örgütlenmeyle ilgili yeni düzenlemenin gerekli olduğunu söyleyen Atalay, “Ülkemizde, sendikal örgütlenme yüzde 14 düzeyinde. İşçilerin yüzde 86'sında sendikalar örgütlü değil. Bir iş yerinde sendikalar örgütlenmek istediğinde, işverenler hemen işçileri kapının önüne koyuyor ya da işçilere mobbing uyguluyorlar. Bu dün de vardı bugün de var. Çalışanlar, işverenlerin merhametine bırakmamalı. Hangi partiden olursa olsun siyasetçilerin sendikal örgütlenmeyi desteklemesini istiyoruz” dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.