PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk Eğitim-Sen'den İLKSAN Yönetimine Teşekkür!
Türk Eğitim-Sen'den İLKSAN Yönetimine Teşekkür!

Türk Eğitim-Sen'den İLKSAN Yönetimine Teşekkür!

İLKSAN 9. Dönem 1. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı, 9-10 Mayıs 2022 tarihinde Antalya’da yapıldı. Toplantıya İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, İLKSAN Denetleme Kurulu Başkanı İsa Barış, Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Haydar Urfalı, Genel Başkan Yardımcıları Cengiz Kocakaplan ve Orhan Kütük de katıldı.

A+A-

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları, eğitim şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer YILMAZ yaptı.

İLKSAN Yönetim ve Denetleme Kurulu’na eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini gözeten, şeffaf ve adil çalışmaları teşekkür ediyoruz.

Daha sonra protokol konuşmaları kapsamında kürsüye gelen Genel Sekreter Haydar Urfalı, sözlerine İLKSAN Yönetim ve Denetleme Kurulu’na, başarılı, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini gözeten, şeffaf ve adil çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek başladı.

İLKSAN, emsali kamu personeli sandıkları arasında en çok karşılıksız sosyal yardım ödeyen kurumdur.

Urfalı; İLKSAN’ın kötü yönetim süreçleri sonucunda 1993 yılında kayyuma devredildiğini, 1996 yılının ilk aylarına kadar devam eden kayyum idaresinin, Temsilciler Kurulu seçimlerinde Türk Eğitim-Sen delegelerinin çoğunluk iradesini ortaya koyarak seçilmesiyle sona erdiğini hatırlattı. 1996 yılından bugüne kadar İLKSAN’ın “eğitimcinin emaneti olan her kuruşu hakkaniyetle yönetmek” ilkesine sadık kalarak yönetildiğini belirten Urfalı, Türk Eğitim-Sen’in aradan geçen 26 yılda neler yaptığını da anlattı.

Urfalı; sandığın 2 milyon 27 bin TL borç ile teslim alındığını, aradan geçen sürede 270 bin üyenin 237 binini emekli emekli ettiğini, hepsinin hak ve alacaklarını kuruşu kuruşuna ödediğini, sandığı devraldıkları dönemde 3 ila 6 ayda ödenen sosyal yardımları ve ikraz süresini 3 güne düşürdüklerini söyledi.  İLKSAN’ın 2022 yılı sonu itibariyle 327 milyon 485 bin 815 TL fazla bakiyeye ulaştırıldığını kaydeden Urfalı, “Gururla ifade etmek isteriz ki İLKSAN, emsali kamu personeli sandıkları arasında en çok karşılıksız sosyal yardım ödeyen kurumdur” dedi.

İLKSAN 2021 yılında 49 bin 221 üyesine 1 milyar 8 milyon 147 bin 98 TL karşılıksız ve karşılıklı sosyal yardım ödemelerinde bulundu.

1980’li yıllarda sandığın mali imkânlarının kısıtlılığı nedeniyle kaldırılan Doğum ve Cenaze Yardımının 2017 yılından itibaren tekrar uygulamaya konulduğunu söyleyen Urfalı, “Yine terör mağduru üyelerimiz afet kapsamına alınarak kendilerine afet yardımı yapılmış, sağlık destek yardımı getirilmiştir. İLKSAN 2021 yılında emeklilik, maluliyet, ölüm, doğum, evlilik, cenaze, şehitlik, afet ve sağlık destek yardımları ve ikraz kapsamında 49 bin 221 üyesine 1 milyar 8 milyon 147 bin 98 TL karşılıksız ve karşılıklı sosyal yardım ödemelerinde bulundu” diye konuştu.

İLKSAN’ın Türkiye’de hiçbir kurumda olmayan icralık duruma düşmüş üyelere İcra İkazı açılmasını başaran kurum olduğunu belirten Urfalı, İLKSAN’ın sadece son 9 yılda 2 bin 125 üyesini icra sıkıntısından kurtardığını söyledi.

Yeni dönem faaliyetleri

İstanbul’da 2, İzmir’de 1, Didim’de 1, Ankara’da 1 konukevinin 365 gün faaliyet gösterdiğini de kaydeden Urfalı, “Bolu Karacasu’da Termal Sağlık Tesisi ve Yaşlılar Konukevi, Ankara Kocatepe’de Yeni Genel Müdürlük Binası ile Ankara Çayyolu mevkiinde sandığa ait gayrimenkul üzerinde özel okul inşasının da gelecek dönem faaliyet programına alındığını ifade etti.

Urfalı konuşmasını İLKSAN’ın emin ve güvenilir ellerde olduğunu ve eğitim çalışanlarının teveccühüne dün ve bugün olduğu gibi yarın da layık olacaklarını ifade ederek tamamladı.

Konuşmalarının ardından, İLKSAN 9. Dönem 1. Olağan Temsilciler Kurulu, gündem maddeleri doğrultusunda çalışmalarına devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.