PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2508.4060.98%
  • DOLAR32.5790.12%
  • EURO34.7850.14%
  • STERLİN40.391-0.53%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk Eğitim-Sen Özür grubuna İl-İlçe Emri Verilmesini istiyor
Türk Eğitim-Sen Özür grubuna İl-İlçe Emri Verilmesini istiyor

Türk Eğitim-Sen Özür grubuna İl-İlçe Emri Verilmesini istiyor

MEB tarafından öğretmenlerin 2021 yarıyıl tatili mazeret tayin başvuruları alınmıştı. MEB özür grubu atama takviminin ikinci aşamasına 18 Ocak Pazartesi günü başladı.

A+A-

Bilindiği gibi aile birliği sağlanamayan, eşlerinden, çocuklarından uzakta yaşamak zorunda kalan öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır. Aralarındaki kilometreler bu öğretmenlerimizin çocuklarının mutlu anlarına tanıklık edebilmesine, çocukları hastalandığında eşlerine destek verebilmesine, bir aile olarak hayatlarını sürdürmesine olanak tanımamaktadır. MEB ne yazık ki Anayasa’nın 41’inci maddesinde aile bütünlüğünün önemini içeren maddeyi görmezden gelmektedir. 

Bu süreçte sendikamız, her tayin döneminde olduğu gibi bu tayin döneminde de hem il içi hem de iller arası özür grubu mağdurlarının tayin taleplerinin yerine getirilmesi için Bakanlık nezdinde sayısız girişimde bulundu. Öte yandan Türk Eğitim-Sen, hem iller arası yer değiştirmelerde hem de il içi yer değiştirmelerde mazeret tayin taleplerinin karşılanması amacıyla twitter’da #MebİlilçeEmriVer etiketiyle 19 Ocak tarihinde de sosyal medya çalışması gerçekleştirdi. Kısa sürede binlerce öğretmenin paylaşım yaptığı çalışmamız, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın ilk twettiyle başladı. 

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Adı üstünde mazeret tayini.. Yani bir keyfiyet değil, zorunluluk sözkonusu. Aileler birleşsin diye bekliyoruz: #MebİlilçeEmriVer 

Belki uzaktan eğitim oluyor; fakat uzaktan aile olunmuyor. Anayasamızın 41. Maddesi kamu yönetimine aile birliğini sağlama yükümlülüğünü veriyor. Bu itibarla, daha fazla Anayasa ihlaline neden olmamak için yapılacak bellidir: #MebİlilçeEmriVer” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.