PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2522.4941.55%
  • DOLAR32.5610.07%
  • EURO34.666-0.24%
  • STERLİN40.415-0.48%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Turan: CHP adam akıllı çıkıp özür dilesin
Turan: CHP adam akıllı çıkıp özür dilesin

Turan: CHP adam akıllı çıkıp özür dilesin

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, şahsi twitter hesabından yayınladığı ve alanda alkol alındığını gösteren fotoğraflarla ilgili, 'CHP, top çevireceğine adam akıllı çıkıp özür dilesin.' dedi.

A+A-
Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde partililerle bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda gerçekleştirdiği "Adalet Kurultayı"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Turan, şahsi twitter hesabından yayınladığı ve alanda alkol alındığını gösteren fotoğraflarla ilgili olarak CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın bunu "iftira" olarak değerlendirdiğini söyledi.
Tezcan'ın bu olayı aynı günün gecesi kabul ettiğini ve söz konusu kişilerin partiden ihraç edileceklerini açıkladığını anlatan Turan, şöyle konuştu:
"Son dönemde hemen her gün CHP'nin bir skandalıyla karşı karşıya geliyoruz. Bu yüzden olaya şaşırmadık. CHP, yalanlarıyla, skandallarıyla gündeme geliyor. Daha iki gün önce 'Adil Öksüz, 15 Temmuz'dan sonra yurt içinde uçağa binerek yolculuk yapmış.' diyerek AK Parti'ye saldırdılar. Halbuki biraz daha baksalar söz konusu kişinin başka bir Adil Öksüz olduğunu anlayacaklardı. Ancak AK Parti'ye, hükümete saldırmak için olur olmadık sebep aradıklarından dolayı rezil olacaklarını düşünmediler."
"Önceki gün CHP'lilerin Çanakkale Şehitliği alanında alkol aldıklarını söyledik." diyen Turan, "Bizler, kimsenin ne giydiğine ne içtiğine ne yaptığına karışacak değiliz. Ancak oranın bir maneviyatı var. Orada 250 bin şehidimiz var. Anzak'lar bile Anzak gününe geldiklerinde mekanın mahremiyetine uyarak alkol almıyorlar. Ne yazık ki CHP'liler Anzaklar kadar Çanakkale Şehitliği'ne saygı duymadılar." ifadelerini kullandı.
"CHP'den özür bekliyoruz"
Fotoğraflara bakıldığında olayın 3-5 kişi tarafından yapılmadığının anlaşıldığını belirten Turan, şöyle devam etti:

"Elimizdeki fotoğraflardan da anlıyoruz ki olay parti sözcüsünün söylediği gibi 3-5 kişi tarafından yapılmamış. Tarihi yarımadada adeta toplu bir saygısızlıkla karşı karşıyayız. Kendi hatalarıyla yüzleşmek, bunun sorumluluğuyla millete gerçekleri açıklamak, özür dilemek erdemdir. Yalancılıkla itham edildiğimiz günün akşamında haklı olduğumuz bizzat kendileri tarafından da dile getirildiği için CHP'den özür bekliyoruz. Hem yürüyüşlerinde hem de kurultaylarında 'hak, hukuk, adalet' dediler. Madem hakka, hukuka, adalete bu kadar önem veriyorsunuz, o zaman hakkın, adaletin gereğini yerine getirerek bizden özür dileyin. Özür dilemek sizi küçültmez aksine sizi saygın hale getirir. CHP top çevireceğine adam akıllı çıkıp özür dilesin."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.