PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2514.3211.22%
  • DOLAR32.5740.11%
  • EURO34.7830.12%
  • STERLİN40.423-0.44%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Tüpraş'ın "Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri" sınıfları açıldı
Tüpraş'ın "Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri" sınıfları açıldı

Tüpraş'ın "Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri" sınıfları açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu:- "Tasarım ve beceri atölyeleri, çocuklarımızın 'Okulum tam da bunu benim için yapmış' dediği şeylerdir. Bu bazıları için müzik, bazıları için resim atölyeleridir"

A+A-

Tüpraş'ın, "Mesleki Eğitimde 21. Yüzyıl Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı  iş birliğiyle rafinerilerinin bulunduğu 4 ildeki 30 ortaöğretim okulunda kurduğu "Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri" sınıfları açıldı.

Kocaeli Şehit Alper Al Ortaokulunda düzenlenen sembolik törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, artık ana okul, ilkokul ve ortaokulların ülkelerin sanayi yatırımları ve inovasyonlarından bağımsız olmadığını söyledi.

Özgüveni yüksek, güçlü, dinamik ve yaratıcı düşünen beyinlere ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Gençoğlu, "Yeni eğitim hatırlamayı değil yenilikçiliği ve yaratıcılığı ön plana çıkarıyor. Bunun esasında da üretimi merkeze alıyor. Çocukların daha ana okullarında edinmiş oldukları yaratıcılık becerisi, geliştirmeye başladıkları el becerileri, zihinsel becerilerle birleştiğinde inovatif ve değişimi merkeze alan 21. yüzyıl dünyasının benimsediği gençliği yetiştirmiş olacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Müfredatın temel aks bağlamında bunun üzerine oturduğunu aktaran Gençoğlu, ahşap ve metal atölyelerinde öğrencilerin bu malzemeleri erken yaşlarda tanıdığını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.