PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Tufanoğlu: Tapu çalışanlarına itibar suikastine izin vermeyeceğiz
Tufanoğlu: Tapu çalışanlarına itibar suikastine izin vermeyeceğiz

Tufanoğlu: Tapu çalışanlarına itibar suikastine izin vermeyeceğiz

Memur-Sen Genel başkan yardımcısı ve Bayındır Memur-Sen genel başkanı Soner Can Tufanoğlu yaptığı açıklamada ''Küçükçekmece Tapu Müdürlüğünde 40 kişiye organize yolsuzluk operasyonu" yapıldığı şeklinde neredeyse tüm medyada yer alan haberlerin, özveri ve sorumluluk bilinciyle görev yapan Tapu Camiamıza İTİBAR SUİKASTINA dönüşmesi bizleri derinden yaralamaktadır.'' dedi.

A+A-

TUFANOĞLU Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Küçükçekmece Tapu Müdürlüğünde 40 kişiye organize yolsuzluk operasyonu* yapıldığı şeklinde neredeyse tüm medyada yer alan haberlerin, özveri ve sorumluluk bilinciyle görev yapan Tapu Camiamıza İTİBAR SUİKASTINA dönüşmesi bizleri derinden yaralamaktadır.

Her işyerinde, kurumda olduğu gibi Tapu Müdürlüklerinde de yanlış yapan varsa cezasının verilmesini bu camianın dürüst ve onurlu çalışanları olarak en başta bizler istemekteyiz.

Ancak; birkaç Tapu Çalışanı şüphelisinin olduğu polis operasyonunun “Tapu Müdürlüğünde Operasyon” olarak sunulmasını kabul etmiyoruz. Şüpheli olsa da memur arkadaşlarımızın kaçma şüphesi varmış gibi ters kelepçeyle tutuklanmasının hukuka uygun olmadığı da zaten açıktır.

Başta Cumhuriyet Savcılıklarımız olmak üzere, Kolluk Kuvvetlerimize ve Basın Yayın Kuruluşlarımıza da bu hususlarda sorumluluk düşmekte, daha hassas davranılmasını gerektirmektedir.

Suçluluğu ispat edilmeden herkes masum sayılacağı unutulmadan, kamuoyunda telafisi mümkün olmayacak ve zihinlerde yer edecek, terör örgütü üyesi gibi tutuklanan memurların yarın suçsuzluğu anlaşılsa bile kamuoyunda o görüntülerle ve haberin sunumuyla karalanmaması herkesin dikkat etmesini ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesini gerektirmektedir. Unutmayalımki Tapu Müdürlüklerimiz Devletimizin önemli kurumlarından birisidir.

Suçsuzluğu ispat edilip görevi başına dönecek o kişilerde Devlet adına işlem yapacak kamu görevlimizdir. Unutmayalım ki onların da ailesi, onuru ve hassasiyetleri bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.