PİYASALAR

  • BIST 1009773.970.53%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TSE, EDS Standartlarını yayınladı
TSE, EDS Standartlarını yayınladı

TSE, EDS Standartlarını yayınladı

A+A-

Karayollarında trafiğin düzenlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacı ile kullanılan elektronik denetleme sistemlerini kapsayan EDS standartları TSE tarafından yayınlandı.


TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, konuya ilişkin olarak, Türkiye'de her yıl binlerce kişinin öldüğü, on binlerce kişinin yaralandığı ya da sakat kaldığı trafik kazalarının yüzde 90 oranında sürücü kaynaklı olduğunun tespit edildiğini, sürücülerden kaynaklanan kazalarda önde gelen nedenin ise aşırı hız olduğunu ifade etti.

Sürücülerin trafik kurallarına aykırı hareketlerinin elektronik olarak anında tespit edilmesine yönelik 'Elektronik Denetleme Sisteminin (EDS) ulusal ve uluslararası uygulamalar göz önünde bulundurularak hazırlanan 4 yeni standart tasarısı kabul edildi.

Kabul edilen standart tasarısına göre birinci standart, kameralar yardımıyla görüntü işleme tabanlı çözümler sunan cihazları kapsayan TS 13786 "EDS - Hız ölçme donanımı (HÖD) - Görüntü işleme tabanlı" standardı.

İkinci kabul edilen standart; hız ölçümünü sinyalizasyon ile doppler etkisini kullanarak sağlayan cihazları kapsayan TS 13787 "EDS - Hız ihlal tespit donanımı (HİTD) - Doppler radar tabanlı" standardı.

Karayollarında belirlenen başlangıç ve bitiş noktaları arasında sürücülerin ortalama hızlarını tespit eden cihazları kapsayan TS 13788 "EDS - Ortalama hız ölçme donanımı (OHÖD)" ile trafik ışıklarına uymayan araçların tespiti için kullanılan cihazları kapsayan TS 13789 "EDS - Kırmızı ışık ihlal tespit donanımı (KİTD)" standartları da kabul edildi.

Yenikapı Haber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.