PİYASALAR

  • BIST 1009121.680.46%
  • ALTIN2324.2220.76%
  • DOLAR32.360.11%
  • EURO34.922-0.44%
  • STERLİN40.916-0.39%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TİKA Arakanlı Müslümanlar için 100 okul inşa edecek
TİKA Arakanlı Müslümanlar için 100 okul inşa edecek

TİKA Arakanlı Müslümanlar için 100 okul inşa edecek

Bangladeş’teki Arakanlı Müslümanlara yardım faaliyetlerine hız veren TİKA’nın Bangladeş Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkay, yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

A+A-

TİKA Bangladeş Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkay, Banladeşteki faaliyetleri ve bu ülkede kamplarda yaşayan Arakanlı Müslümanlar için yapılan çalışmalar hakkında Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan’a açıklamalarda bulundu.

Çetinkay , “Bangladeş’te 2007’den beri faaliyet gösteriyoruz. Ofisimiz de Haziran 2014 tarihinde faaliyete geçti. Bangladeşte’ki faliyetlerimiz ağırlıklı olarak kalkınma sektörü ikincisi de eğitim desteğini ayrıca güvenlik alanında ve sağlıkta Bangladeş’e yardımcı olmak istiyoruz. 25 Ağustos tarihinden itibaren Arakanlıların gelişiyle birlikte insani yardım faaliyetlerine ağırlık verdik. 9 Eylül tarihinden itibaren Arakanlılara hizmet veren 2 adet mutfağımız var. Dağıtım bölgelerimizde günde bir öğün et ağırlıklı yemek dağıtıyoruz. Sadece kadın ve çocuklara ayrıca 8 adet içme suyu kuyusu açtık. Çocukların oynaması için oyun parkı yaptık.”

TİKA BANGLADEŞ’TE ARAKANLI MÜSLÜMANLAR İÇİN 100  OKUL İNŞA EDECEK!

Çetinkay, “Unicef’le birlikte protokol halindeyiz 100 okul yapıp onlara devredeceğiz. 250 yataklı devlet hastanesine yardım edip ameliyathane ve yatak kapasitesini artıracağız. Ambulans yardımında bulunacağız ayrıca kamp içerisinde bir yol yapacağız. Burada neredeyse taş yok. Dolayısıyla yolları da asfalt ile kaplamıyorlar. Çakıl taşının tonu normalde 8 dolar civarı buradaysa yaklaşık 80-90 dolar. Onun için yolları tuğla benzeri bir malzemeyle yapıyorlar.”

Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.