PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2492.8430.35%
  • DOLAR32.5550.05%
  • EURO34.7120%
  • STERLİN40.472-0.32%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun 'yalanlarını' tek tek yüzüne vurdu
Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun 'yalanlarını' tek tek yüzüne vurdu

Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun 'yalanlarını' tek tek yüzüne vurdu

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP’li İBB yönetiminin göreve geldiklerinden bu yana çeşitli yalanlar İstanbulluyu kandırdığını söyledi. Göksu, bütçe görüşmeleri sırasında İmamoğlu’nun yalanlarını yüzüne tek tek söyledi.

A+A-

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, CHP’li İBB yönetiminin her fırsatta algı yaptığını ve kendi seçmeni tarafından da beceriksizlikle suçlanınca yalana başvurduğunu söyledi. “CHP’li İBB yönetimi en başından beri, beceriksizliğini örtmek için farklı yöntemler kullandı. Önce yapılmış işleri karaladı ve kimi hizmetleri inkâr yoluna gitti. İnkâr edemediği işlere tabela asarak kendine mâl etmeye çalıştı. Bununla da yetinmeyen bu yönetim, algı ve manipülasyon yaparak ‘engelleniyoruz’ diye yalan söyledi” ifadelerini kullanan Göksu, İBB yönetimine şu sözlerle yüklendi:

ODA ODA AÇILIŞI PROJE DİYE SUNDUNUZ

“Bir süre sonra yalanlarınız patlayınca ve kendi seçmeniniz tarafından bile beceriksizlikle suçlandığınızda yeni bir algı ve reklam kampanyası başlattınız. ‘150 gün 150 proje’ diye bir reklam kampanyası başlattınız. AK Parti döneminde yapılmış eserlere kurdele takma yarışına girdiniz. Küçük bir binanın her bir odasına tabela asarak, onlarca yeni proje yapmış gibi algı yaptınız. Bir meydan düzenlemesinde meydana konulan kulübelerin her birini ayrı ayrı proje olarak listeye eklediniz. İçinde ekmek üretilmeyen Halk Ekmek fabrikası açtınız. AK Parti döneminde yapılan yurtların tabelalarını değiştirip kendiniz yapmış gibi reklam yaptınız.”

im1.jpg

‘YALANLARI’ BİR BİR SIRALADI

“İBB yönetiminin en sık müracaat ettiği işlerden birisi de maalesef yalan söylemektir” diyen Göksu, “Bu konuda sicilleri oldukça kabarık” dediği CHP’li İBB yönetiminin yalanlarını şöyle sıraladı:

“Makam arabası yalanları, Fazilet Durağı yalanı, metro kredisi yalanı, hiç otobüs almamışlar yalanı, bir imza eksik yalanı, yalılar yalanı, bunlara en son Halk Ekmek Fabrikası yalanı da eklendi. Ancak bütün yalanlarının üzerinde bir yalan var ki onu günlük olarak tekrarlamazlarsa kendilerini eksik hissediyorlar. O da ‘engelleniyoruz’ yalanı. Üzülerek müşahede ediyoruz ki bütün CHP ve yandaşları bu yalanı tekrarlamak ve yaymak konusunda kendilerini vazifeli görüyorlar çünkü CHP’nin siyasetinin temeli yalandır. En üstten en alta kadar bıkmadan bu yalanı tekrarlayıp duruyorlar çünkü buna mecburlar. Çünkü CHP'nin yalan söylemekten başka referans alabileceği bir icraatı yok. Yani bütün cümlelerini ve yalanlarını bu yalanı desteklemek için kurguluyorlar.”

im2.jpg

HANGİ PROJEYİ GETİRDİNİZ DE HAYIR DEDİK?

“Bu meclise getirdiğinizde bizim engel olduğumuz bir tek projeniz var mıdır? İstanbullunun menfaati için hangi projeyi getirdiniz şu ana kadar da biz hayır dedik?” diye soran Göksu, “(Borçlanma getirdik, reddettiniz. İSKİ’de yaptığımız bazı zamları kabul etmediniz) diyorsunuz. Bugüne kadar sözümona proje olarak meclisimize ‘zam’ ve ‘borç’ talebinden başka ne getirdiniz? Kaldı ki onlara da onay vermişiz zaten. Ona hiç girmiyorum bile… Ama projeden ne anladığınızı göstermesi bakımından bu da ibretliktir” dedi.

im4.jpg

ASLINDA ‘ENGELLEMİYORUZ’ DİYE RAHATSIZSINIZ

Göksu, CHP’li İBB yönetiminin yalan söylemlere ihtiyacı olduğunu, gerçeklerin kendilerini rahatsız ettiğini şu sözlerle aktardı:

“Esasında sizi rahatsız eden gerçekler şudur; biz AK Parti olarak CHP’ye benzemiyoruz, istemezükçü değiliz. Hayra motor, şerre fren oluyoruz. Doğru işleri destekliyor ve teşvik ediyoruz. İstanbullunun emanetine hakkıyla sahip çıkıyoruz. En çok da engellemediğimiz için sizi rahatsız ediyoruz. En son bu mecliste kira yardımları için yaptığınız basit taktik tam da bu değil miydi? Bununla mı avunacaksınız şimdi sahiden? Artık mızrak çuvala sığmıyor. Siz engellenmiyorsunuz, bütün mesele beceriksizliğinizdir, samimiyetsizliğinizdir ve vizyonsuzluğunuzdur. Bu tür kurnazlıklara kafa yoracağınıza, sizin tabirinizle söyleyeyim ‘saksılarınızı’ çalıştırsanız, zorlanmanıza gerek kalmazdı.”

im5.jpg

im6.jpg

UYUYOR NUMARASI YAPTIĞI GÖRÜLDÜ

AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu’nun meclis kürsüsünden E. İmamoğlu’nu ağır şekilde eleştirmesi ve kamuoyu tarafından da bilinen yalanlarını yüzüne tek tek vurması üzerine İBB Başkanının uyuyor numarası yaptığı dikkatlerden kaçmadı. İmamoğlu’nun yaklaşık 2 saat boyunca kendisini ve İBB yönetimini eleştiren Göksu’ya tek bir cevap vermemesi ve sadece “Seni Allah’a havale ediyorum” demesi acziyetinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.