PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2429.254-0.19%
  • DOLAR32.5520.19%
  • EURO34.8810.59%
  • STERLİN40.5440.81%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Terör örgütleri PKK/YPG ile DEAŞ çatıştı!
Terör örgütleri PKK/YPG ile DEAŞ çatıştı!

Terör örgütleri PKK/YPG ile DEAŞ çatıştı!

Suriye'nin Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK ile yapılan anlaşmaya uymak istemeyen yabancı DEAŞ'lılar ile bölgeyi işgal eden YPG/PKK arasına çatışma çıktı.

A+A-

Suriye'nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan terör örgütü DEAŞ mensubu küçük bir grup ile terör örgütü YPG/PKK arasında çatışma çıktı.

PKK/YPG ve ABD, Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor ilinin Bagoz beldesinde bulunan bahçe ve kampların yer aldığı alanda sıkışan son DEAŞ'lı grupla 15 Şubat'ta tahliye konusunda anlaşmaya varmıştı. Anlaşma çerçevesinde o tarihten itibaren çok sayıda DEAŞ'lı beldeden ayrılarak teslim olmuştu.

Yerel kaynaklara göre, iki terör örgütü arasındaki anlaşmaya katılmayan DEAŞ içindeki yabancılardan oluşan küçük bir grup ile YPG/PKK arasında dün gece çatışma başladı.

Koalisyon hava desteği sağladı

Son grubun da teslim olması için saldırı başlatan YPG/PKK'ya koalisyon da hava desteği verdi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin DEAŞ'lıların bulunduğu "kamplar bölgesi" olarak bilinen alana düzenlediği hava saldırısında aralarında DEAŞ'lıların da olduğu 8 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında sivillerin olup olmadığı bilinmiyor. Koalisyondan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.