PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2308.6111.43%
  • DOLAR32.3170.29%
  • EURO35.045-0.01%
  • STERLİN40.794-0.04%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tatil cennetinde 3 hektar makilik yandı
Tatil cennetinde 3 hektar makilik yandı

Tatil cennetinde 3 hektar makilik yandı

Bodrum'un kırsal Dereköy Mahallesi'nde yoldan geçen bir vatandaşın izmaritinin kuru otları tutuşturması sonucu yangın çıktı.

A+A-

Bodrum'da, yol kenarında başlayan, yakındaki makilik ile tarım arazilerine de sıçrayan yangında, alevlerin yerleşim yerine doğru yayılması paniğe yol açtı. Yangın, itfaiye ekiplerince evlere ulaşmadan güçlükle söndürülürken, 3 hektar makilik ile tarım arazisi zarar gördü.

Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılıp, yakındaki makilik ile tarım azilerine ulaştı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlere su sıkarak, müdahale eden itfaiye ekiplerine, tatilciler ve yakında evleri bulunanlar da ellerindeki kazma, kürek ve çalılarla destek verdi. Alevlerin bir ara evlere doğru yönelmesi, paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri, bu bölümlerde yoğunlaşıp, alevleri evlere ulaşmadan 45 dakikalık müdahale sonucu söndürdü. Yangında ilk belirlemelere göre, 3 hektar makilik ve içindeki 20 zeytin ağacının bulunduğu tarım arazisi zarar gördü.

Dereköy Mahallesi sakinlerinden Mehmet Çıtak (65), "Yangına, atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu düşünüyoruz. Yoksa burada başka bir nedenle yangın çıkacağını sanmıyoruz. Tatilciler, biraz daha dikkatli olmalı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.