PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2509.9061.04%
  • DOLAR32.570.1%
  • EURO34.7710.14%
  • STERLİN40.367-0.55%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarrant, Türkiye'den ayrılır ayrılmaz o ülkeye gitti
Tarrant, Türkiye'den ayrılır ayrılmaz o ülkeye gitti

Tarrant, Türkiye'den ayrılır ayrılmaz o ülkeye gitti

İki camide katliam yapan teröristin ailesi konuştu. 81 yaşındaki anneanne Marie Fitzgerald, "Ailemizden birisinin böyle bir şey yapmış olmasını hazmetmek çok zor. Aileler için, ölenler ve yaralananlar için çok üzgünüz" dedi. Tarrant'ın Avustralya'da yaşayan İngilizce öğretmeni olan annesi Sharon ve kız kardeşi Lauren ise polis korumasına alındı. Öte yandan, caninin Türkiye'den sonra İsrail'e gittiği ortaya çıktı.

A+A-

Dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak kabul edilen Yeni Zelanda'da, 15 Mart'ta, cuma namazı sırasında 50 Müslümanı katleden Brenton Tarrant'ın (28) Avustralya'daki ailesi hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür diledi. Avustralya basınının peşine düştüğü aile, çok üzgün olduklarını söylerken, Tarrant'ın annesi ve kız kardeşinin polis korumasına alındığı belirtildi.

"ŞOKE OLDUK, ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Avustralya basınına dayandırdığı haberde cani Tarrant'ın Tarrant'ın 81 yaşındaki anneannesi Marie Fitzgerald, saldırıları ilk duyduğunda şoke olduğunu söyledi. "Ailemizden birisinin böyle bir şey yapmış olmasını hazmetmek çok zor" diyen Fitzgerald, gözyaşları içinde, "Aileler için, ölenler ve yaralananlar için çok üzgünüz. Eve gidip sadece saklanmak istiyoruz" diyerek özür diledi.

"OLAYI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Saldırganın 94 yaşındaki babaannesi Joyce Tarrant ise torunu Tarrant için, 'kendilerini yılda iki kez ziyaret eden iyi bir çocuk' olarak tanıdıklarını anlatıp, ailenin katliamı sindirmeye çalıştığını söyledi.

power.jpg

ANNESİ KATLİAMI DERS VERİRKEN ÖĞRENDİ

Avustralya basını, Tarrant'ın öğretmen olan annesi Sharon'ın haberi, İngilizce dersinin ortasında okul müdüründen aldığını, anne ile kardeşi Lauren'in polis tarafından özel olarak korunduğunu da yazdı.

TÜRKİYE'DEN SONRA İSRAİL'E ZİYARETTE BULUNDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye İslam düşmanı terör saldırısını gerçekleştiren Brenton Tarrant'ın 2016 yılında İsrail'i ziyaret ettiği belirtildi.

İsrail 13 özel televizyon kanalının yayınladığı habere göre, Yeni Zelanda saldırısını gerçekleştiren Tarrant, Avustralya pasaportuyla 25 Ekim 2016'da Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndan ülkeye giriş yaptı.

Havalimanından girişte aldığı üç aylık vizeyle İsrail'de 9 gün kaldığı belirtilen Tarrant'ın, buraya Türkiye'den geldiği ifade edildi.

Bu ziyarette, Avustralyalı teröriste ait herhangi şüpheli bir durumun gözlenmediği kaydedildi.

CANİDEN ŞOK HAREKET

50 kişinin katili olan terörist Tarrant mahkemenin görevlendirdiği avukatı Richard Peters'ı kovdu. Avukatını kovan terörist Tarrant kendi savunmasını kendisinin yapacağını söyledi.

28 yaşındaki teröristin bu kararı, dünya kamuoyunca yakından takip edilen duruşmayı sapkın düşüncelerinin tanıtımını yapmak için kullanacağı endişelerini beraberinde getirdi. Hatta avukatta bu fikirde olduğunu söyledi.

Tarrant'ın kovduğu avukat Peters, "Eğer duruşmayı kendi düşüncelerini aktarmak için kullanırsa mahkeme anlayış göstermeyecektir. Aşırı görüşlere sahip olmasının dışında Tarrant bana akıl sağlığı bozuk ya da zorluklarla mücadele etmiş biri gibi gelmedi" değerlendirmesinde bulundu.

 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.