PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2410.881-0.94%
  • DOLAR32.5650.23%
  • EURO34.70.08%
  • STERLİN40.220.02%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "Takım Tutar Gibi Partilerimizi Tuttuğumuzdan Çok Daha Köşeli Hale Geliyoruz"
"Takım Tutar Gibi Partilerimizi Tuttuğumuzdan Çok Daha Köşeli Hale Geliyoruz"

"Takım Tutar Gibi Partilerimizi Tuttuğumuzdan Çok Daha Köşeli Hale Geliyoruz"

İletişim Uzmanı Yiğit: Belki de sosyolojik ayrımlarımız o kadar net ve kimlik temelli ki, takım tutar gibi partilerimizi tuttuğumuzdan çok daha köşeli hale geliyoruz.Her seçimi çok büyük bir kırılma, ülkenin bekasının tek dayanağı vs gördüğümüzden çokça politikleşiyoruz." dedi.

A+A-

Yerel seçimler yaklaşıyor. Sosyal medya seçmen eğilimini ne kadar ekiliyor?

Araştırmalar etkilediğini gösteriyor ama asla verilen önem kadar etkilediğini düşünmüyorum. Siyasilerin hesapları birbirinin aynısı içeriklerle dolu, bir defa onlar neredeyse hiç etkilemiyor. Daha çok insanlar birbirlerini etkiliyorlar. Özellikle de son dönemde whatsApp grupları önem kazandı.

Seminerlerinizde atari oynayarak büyüyen gençlerden bahsediyorsunuz. Gençlerin üzerinde atari oyunlarının, dijital stratejilerin etkisi nasıl?
 

Gençlere dokunmak istiyorsanız “eğlenceli, mutlu, umut vaat eden” stratejiler izlemelisiniz. Bugünün gençliğini anlamak istiyorsanız uzak ara en çok kullandıkları mecraya bakalım: Instagram. Instagram’ı ve oradaki hayatı seven gençlere “geçmişte tüp kuyrukları vardı bir de şimdiye bakın” tarzı bir siyaset hiç işe yaramıyor. Ya da “yanıyoruz, bitiyoruz, mahvolduk” siyaseti de.

Bir siyasetçinin en çok dikkat etmesi gereken üç şey sizce nedir?

Öncelikle görevini yapmamanın da kul hakkı yemek olduğunu bilmek. Sonra samimi ve gerçek olmak. Çok ve verimli çalışmak

Gençler Yeni Türkiye’den ne bekliyor?

“Geleceğimiz gençlerimize emanet” tarzı cümlelerdense “Bugün size ihtiyacımız var” tarzı cümleleri duymayı ve aksiyonun bizzat içinde olmayı bekliyor. Gençlik yaklaşımımız A’dan Z’ye değişmeli. Bu konudaki ataleti anlayamıyorum. Herkes gençler hakkında konuşuyor ama çözümler çoğunlukla daha önce denenen ve başarısız olunan şeyler. Tüm gençlik stratejisi proje, deneyim temalı olmalı. Deneyim temalı olan tüm işlere akın akın katılım oluyor. Misal T3 Vakfı, yaptıkları projelere binlerce başvuru alıyorlar. Neden çünkü pratik uygulama sunuyorlar. Orijinal içerikler sunuyorlar.

Neden bu kadar çok siyaset konuşuyoruz?

Bu inanılmaz. Alexa diye bir internet sitesi var. Ülke ülke en çok ziyaret edilen siteleri gösteriyor. Türkiye’nin ilk 10 sitesinin 6-7’si mutlaka haber sitesi. Diğer ülkelerde bu rakam 1-2. Belki de sosyolojik ayrımlarımız o kadar net ve kimlik temelli ki, takım tutar gibi partilerimizi tuttuğumuzdan çok daha köşeli hale geliyoruz. Her seçimi çok büyük bir kırılma, ülkenin bekasının tek dayanağı vs gördüğümüzden çokça politikleşiyoruz.

Muhalefetin siyaset dilini nasıl buluyorsunuz?

Şöyle bir Twit attım geçenlerde:
Ülkenin milyon tane derdi var konuştuğumuz şeyler: Andımız, Türkçe Ezan, İmam Hatipler, Atatürk İlah mı? Ve tartışmayı açan da muhalefet! İnanamıyorum.
Muhalefet vasat ötesi. İktidarın 20 kez girip kazandığı tartışmaları tekrar açıyorlar. Ekonomi, dış politika vs konuşacaklarına kimlik tartışmalarına giriyorlar. Bunu gerçekten aklım almıyor.

 

Yenikapıhaber - Turuncudergi / ÖZEL

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.