PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2517.931.37%
  • DOLAR32.5970.17%
  • EURO34.6110.15%
  • STERLİN40.2650.38%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın oğlu Arabistan'dan ayrıldı!
Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın oğlu Arabistan'dan ayrıldı!

Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın oğlu Arabistan'dan ayrıldı!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah, Suudi Arabistan'dan ayrılarak ABD'ye gitti.

A+A-

Resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın büyük oğlu Salah bin Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan'dan ayrılarak ABD'ye gitti.

Amerikan medyasına konuşan Kaşıkçı ailesinin bir üyesi, Amerikan-Suudi çifte vatandaşı olan Salah'ın birkaç ay önce Suudi Arabistan'dan ayrılmasına izin verilmediğini ancak bugün Riyad'dan ayrıldığını doğruladı.

Whitson, "Değişim için iyi haber. Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah ve ailesi Riyad'dan ayrıldılar ve ABD'ye geliyorlar, seyahat yasağı kaldırıldı. Salah'ın, MBS'nin (Muhammed bin Selman) gaddarca ve tuhaf selamlaşmasına maruz kalması çok kötü." paylaşımında bulundu.

Kaşıkçı'nın Virginia eyaletinde yaşayan diğer aile mensuplarının yanına gideceği ifade edildi.

Saray'da ağırlanmıştı

Suudi Arabistan Kralı Selman ve Veliaht Muhammed bin Selman, geçtiğimiz gün Kaşıkçı ailesinin üyelerini kabul etmişti. Görüşmede Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaşıkçı bizzat bulunmuştu.

Kral Selman Kaşıkçı ailesine taziye dileklerinde bulunmuştu.

Kaşıkçı olayı

Resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamayan Kaşıkçı'nın gittiği başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, binada aynı saatlerde 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında görevlendirilen bir başsavcıvekili ile bir savcı koordinesinde, konsolosluk binası ile Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda inceleme yapılmıştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.