PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sri Lanka'da peş peşe saldırılar: 207 ölü, 400 yaralı
Sri Lanka'da peş peşe saldırılar: 207 ölü, 400 yaralı

Sri Lanka'da peş peşe saldırılar: 207 ölü, 400 yaralı

Başkent Kolombo'da 3 kilisede ve 3 otelde meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre 207 kişi öldü, 400 kişi yaralandı.

A+A-

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da peş peşe patlamalar yaşandı. Üç otel ve üç kilisede eş zamanlı patlamaların gerçekleştiği bildirildi. 

Polis saatler sonra ülkede yeni bir patlamanın yaşandığını duyurdu. Böylece ülkede yaşanan patlama sayısı 8'e yükselmiş oldu. 

Patlamalar nedenilye 207kişi ölürken 400 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artacağı belirtiliyor. Sri Lanka polisi patlamaların intihar saldırısı olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. 

Yerel medya patlamalarn Kochchikade, Katana ve Batticaloa’daki kiliselerde ve de Colombo'daki otellerde meydana geldiğini duyurdu.

İlk patlamalar kiliselerde oldu ardından otellerde meydana geldi. Kiliselerin ardından Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde peş peşe patlamalar meydana geldi.

Yaralı sayısının fazla olması nedeniyle ülkede kan bağışı çağrısı yapıldı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, patlamalardan en az ikisinin intihar saldırısı sonucu olduğunun sanıldığını söyledi. 

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, patlamalar nedeniyle şoke olduğunu belirterek, sükunet çağrısında bulundu. 

Maliye Bakanı Mangala Samaraweera da Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, patlamaları, "çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan, çok iyi koordine edilmiş anarşi ve kargaşa yaratma girişimi" olarak nitelendirdi. 

Sri Lanka basını ölen ve yaralananlar arasında turistlerin olabileceğini yazdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıya ilişkin, "Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum" açıklamasını yaptı.
 

sri-lanka-teror_8512.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.