PİYASALAR

  • BIST 1009552.430.23%
  • ALTIN2485.2430.55%
  • DOLAR32.5070.29%
  • EURO34.8710.46%
  • STERLİN40.6790.29%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Sporcular kano turuyla Meriç Nehri'ne indi
Sporcular kano turuyla Meriç Nehri'ne indi

Sporcular kano turuyla Meriç Nehri'ne indi

Doğa Sporları Kulubü öncülüğündeki sporcular, Edirne'nin tanıtımına katkı sağlamak için kano turlarıyla Meriç Nehri'ne inerek gün batımını ölümsüzleştirdi.

A+A-

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) şehri tanıtmak, kentteki nehirlerin özellikle kano ve diğer su sporlarında daha etkin kullanılması amacıyla nehirde gün batımı turları başlattı.

EDOSK kano branşı sporcuları kanolarla Meriç Nehri'ne inerek gün batımında tur düzenledi.
Gurup vaktinin en iyi izlendiği kentlerden olan Edirne'deki fotoğraf sanatçıları da, kano sporcularının gün batımı yolculuğunu, çektikleri fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdi.

Kulübün yöneticilerinden ve aynı zamanda Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı olan Bülent Bacıoğlu, Edirne'nin üç nehrin geçtiği ender kentlerden biri olduğunu söyledi.
"Nehirlerin tadını çıkarmak için buradayız"


Padişahların saltanat kayıklarıyla gelerek, köprülere yaptırdıkları seyir köşklerinden izledikleri güneşin batışının güzelliğine dikkat çekmek amacıyla nehirde kano turu düzenlediklerini belirten Bacıoğlu, şunları anlattı:

Meriç Nehrinde gün batımı yolculuğu

"Özellikle Edirne'nin gün batımları padişahların ve sultanların seyrettiği gün batımları efsane gün batımlarıdır. Nehrin üzerinden batan güneş görüntüsü çok güzeldir. Biz de kanolarımızla hem fotoğrafçılara güzel fotoğraflar verelim hem de Edirne'nin tanıtımına katkı sağlayalım diye düşündük. Hem de farklı bir zaman diliminde gün batımında spor yaparak şehrin, nehirlerin tadını çıkarmak için buradayız." 

EDOSK yöneticilerinden Fatih Altun da, fotoğraflarla Edirne'nin tanıtımına ne denli katkı yapıldığını bildiklerini, bu anlamda hem nehirlerin spor amaçlı kullanımına teşvik hem de fotografik anlamda güzel bir etkinliğe imza atıldığını belirtti.

EDOSK üyesi İrem Akyel ise, güneşin en güzel battığı yerde bu güzelliğe kürek çekmenin keyfini yaşadıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.