PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2497.9730.56%
  • DOLAR32.5770.14%
  • EURO34.7020.04%
  • STERLİN40.52-0.05%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Son dakika: Numan Kurtulmuş'tan canlı yayında önemli açıklamalar
Son dakika: Numan Kurtulmuş'tan canlı yayında önemli açıklamalar

Son dakika: Numan Kurtulmuş'tan canlı yayında önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunumuyla ekrana gelen "Başkent Kulisi" programında konuşuyor. Kurtulmuş Karadeniz'deki doğalgaz müjdesine ilişkin, "Ümit ediyoruz ki bu haberlerin devamı da gelecektir" dedi.

A+A-

A"AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kanal 7'de Mehmet Acet'in sunumuyla ekrana gelen "Başkent Kulisi" programında konuşuyor.

Kurtulmuş, canlı yayında Mehmet Acet'in gündeme dair sorularını cevapladı:

"(Karadeniz'de doğalgaz müjdesi) Ümit ediyoruz ki bu haberlerin devamı da gelecektir. Türkiye ekonomisi çok güzel bir çıkış imkanı bulmuştur. Türkiye'nin cari açığını azaltacak önemli bir adım.

Doğu Akdeniz'deki büyük mücadelenin nedenlerinden biri de budur. Siyasi bağımsızlığın koşulu ekonomik bağımsızlıktır. Sadece doğalgaz ve petrol değil, Türkiye rüzgar ve güneş enerjisiyle de enerji kaynaklarını çeşitlendiriyor. Alternatif enerjilerde Türkiye'nin potansiyelini artıracağız. Türkiye'de 84 milyonun kahir ekseriyeti bu haberlerden memnundur. Türkiye'nin hedefi enerjide kendi kendine yeterli hale gelmedir."

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Erken seçim söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Türkiye bütün büyük sorunlara, meydan okumalarına rağmen büyümesini sürdürüyor. Türkiye pozitif siyasi gündemde devam ediyor. "Erken seçimi doğuracak herhangi bir neden görünmüyor." açıklamasında bulundu. Buradan bir eken seçim çıkmayacağını onlarda biliyor diyen Kurtulmuş, "Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın verdiği yetkiyi 2023'e kadar kullanacaktır." dedi.

"TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK GÖRÜNDÜ"

Dünyada enflasyonist bir baskı var, bunun temel nedeni emtia fiyatlarındaki yükseliş... Altın fiyatları da dünyada artıyor. Bunun sebebi de pandemi şartları... Biz vatandaşımızın hangi sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Esnaf ve sanatkara yönelik destek veriyoruz. Keşke Türkiye'nin imkanı olsa da daha fazla destek versek. Kimin ne sıkıntı çektiğinin farkındayız. Zor bir süreç ama tünelin ucundaki ışık göründü.

Hizmet sektörünün 5.9 büyümüş olması iyi bir sinyaldir.

TÜRKİYE NORMALE DÖNÜYOR

31 milyon aşı yapıldı. 200 milyonun üzerinde bir aşı Türkiye'ye gelecek.

İTTİFAK VE ORTAK ADAY ARAYIŞLARI

İttifakın ana çerçevesinin ne olacağı önemli. CHP'nin seçmeni banbaşka bir seçmen HDP'nin seçmeni ve İYİ Parti'nin seçmeni banbaşka... Burada benim gördüğüm en temel sorun kimin aday olacağı değil. İttifakın ana çerçevesinin ne olacağı... Örneğin Türkiye'nin terörle mücadelesi konusunda ne yapacaklar? Türkiye'nin Orta Doğu ve Avrupa ilişkileri ne olacak? Bu somut konuları ortaya koymaları gerekiyor.

Program ittifakları kimin seçileceğinden önemli. Niçin bundan sonra birlikte hareket edeceklerini söylemeleri lazım!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.