PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Son dakika... Bostancı sahili açıklarında helikopter düştü!
Son dakika... Bostancı sahili açıklarında helikopter düştü!

Son dakika... Bostancı sahili açıklarında helikopter düştü!

İstanbul Bostancı sahili açıklarında helikopter düştü. Kazada 2 kişi yaralandı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

A+A-

İstanbul Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada düşen helikopterdeki İsmet Öztürk ve Halil Ünver yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi.
Olay yerine giden balıkçılar ilk müdahaleyi yaptı.

awefasdg-001.jpg

İlk belirlemelere göre kaza yapan helikopterden 2 kişi kurtarıldı. Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi. TC-HYU kuyruk tescilli helikopter Kartal'dan Sefaköy'e gidiyordu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, helikopterden kurtarılan kişilerin İsmet Öztürk ve Halil Ünver olduğunu açıkladı.

İLK MÜDAHALE BALIKÇILARDAN

Kaza sonrasında ilk müdahaleyi olay yerine giden balıkçıların yaptığı öğrenildi.

İstanbul Valisi Şahin'den açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, Bostancı sahili iskele civarında özel bir helikopterin düştüğünü söyledi. 

Helikopterin sahibi olarak görünen İsmet Özgür ile yanında yolcu olarak bulunan Halil Ünver'in kazadan yaralı olarak kurtarıldığını belirten Şahin, "O arkadaşlara gerekli müdahale yapılarak sağlık ekiplerimiz aldı ve hastanelere intikal ettirdiler. Halil Ünver'in göreceli olarak yarasının daha ağır olduğu, diğerinin yarasının daha hafif olduğu şeklinde arkadaşlarımızın bana verdiği bilgi var. Teknik ekiplerimiz orada şu anda. Sahil güvenliğimiz hem helikopteriyle hem botuyla orada, çalışmalar yürütüyor." diye konuştu.

Vali Şahin, helikopterin güzergahı konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını, olayın tetkik edilerek kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.

Şahin, kazanın nedenine ilişkin de "Hava durumundan mı kaynaklandı, teknik bir arıza mı oldu onu ancak kaza kırım ekibi teknik inceleme yaptıktan sonra karar verecek. Kazaya ilişkin hangi tür değerlendirme yaparsak bir spekülasyona neden olabilir, doğru da olmaz çünkü bu konu bizim ihtisas alanımız değil. Teknik ekibimizin verdiği rapora göre de kamuoyunu aydınlatmış olalım." değerlendirmesinde bulundu.

222222.jpg

Bostancı'da denize düşen helikopterin pilotu İsmet Özgür İ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.