PİYASALAR

  • BIST 1008979.751.96%
  • ALTIN2278.5340.11%
  • DOLAR32.3090.18%
  • EURO35.043-0.17%
  • STERLİN40.796-0.11%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Son Dakika... Başkan Erdoğan sandık görevlilerine böyle seslendi: Bir gece ansızın arayabilirim
Son Dakika... Başkan Erdoğan sandık görevlilerine böyle seslendi: Bir gece ansızın arayabilirim

Son Dakika... Başkan Erdoğan sandık görevlilerine böyle seslendi: Bir gece ansızın arayabilirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sandık Başkanları Buluşması'nda konuştu. Erdoğan sandık başkanları toplantısında yaptığı açıklamada da parti teşkilatlarını "Bir gece ansızın arayabilirim" diyerek uyardı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Buradaki manzara hem İstanbul'un büyüklüğünü hem de AK Parti'nin gücünü göstermesi açısından çok önemli. Seçimlerde Türkiye genelinde 195 bin sandıktai İstanbul'da ise yaklaşık 31 bin sandıkta oy kullanılacak.  İstanbul'daki 10,5 milyon  seçmenin yaklaşık yüzde 21'i AK Parti üyesidir. 280 binin üzerinde sandık görevlimiz olacak. Seçim günü herkesten önce sandığa gelecekler. Sabah kimse gelmeden görevlilerimiz sandıkta olacak. 

Ana kademe, kadın kolları, gençlik yeni üye kaydı yapmaya önem vermelidir.  Mevcut üyelerimizin yakınlarından başlayarak tüm seçmenleri partimize üye olmaya davet etmeliyiz.  İstanbul'un 959 mahallesinde 800 AK Parti irtibat noktaları kurduk. Bir gece ansızın arayabilirim. İstanbul'da bulunduğum günlerde çalışmaları yerinde görmek için her an bir irtibat noktasına gelebilirim. AK sandık adını verdiğimiz bir yazılımla bu noktaları her an izleme imkanına sahibiz. 

Aydın'da Cumhur İttifakı olarak seçime gidiyoruz. Dün yaptığım miting en muhteşem olanıydı. Türkiye'de istisnasız tüm seçim sandıklarında sandık kurulu üyesi bulundurma hakkına sahip tek parti AK Parti'dir.

Belediyelerde yönetim tecrübesi kazanmış kadrolar AK Parti'dedir. Sandığı sağlam tutmazsak emeğimizin heba olmasını engelleyemeyiz. Ne kimsenin tek bir oyuna tenezzül edeceğiz, ne de tek bir oyumuzun ziyan olmasına izin vereceğiz. İsmi adalet ile başlayan bir partinin mensupları olarak bu mücadeleyi en başta sandıkta vereceğiz. Sandıkta hile CHP'nin siyaset tarzıdır. 

"İLLET İTTİFAKINA EN GÜZEL CEVABI CUMHUR İTTİFAKI VERECEK"

Sandığa sıkı sahip çıkmak konusunda en çok size güveniyorum. 15 Temmuz'da darbe yapanlara karşı Cumhur İttifakı kurulmuştur. CHP'nin yanında Kandil'deki terör örgütünün desteklediği HDP, bir yanında adı İYİ olan bir parti var, Saadet Partisi var. Tankların korumasında Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Bizim yanımızda millet var, Cumhur var. Ne yaparsanız yapın 31 Mart akşamı bu zillet ittifakına, bu illet ittifakına Cumhur İttifakı en güzel cevabı verecektir.

200 gramlık Rize çayını sandık kurullarımız seçmen listelerine ulaşarak ikram edecek. Bir de kenevirden yapılmış torbamız var. Rahmetli anam evde file dokurdu. Naylon poşetler toprakta erimiyor. Ama biz kenevirden üretilmiş poşetle halkımıza gerçek bir çevreci bir parti olduğumuzu göstereceğiz. 

"SANDIK NAMUSTUR"

Demokrasilerde sandık namustur. Sokaklarda demokrası havariliğine sorununlar sandık başında faşist kesiliyor. Sandığa sahip çıkmanın yolları, yöntemleri hem siyaset gelenceğimizde hem de hukumuz belirtilmiştir.

Sandık görevlileri oy verme işleminde en az 1 saat önce görev yerlerinde olmalıdır. Sandıklar kapandıktan sonra oy torbalarının seçim kurullarına götürülmesine arkadaşlarımız nezaret edecektir. Oy verme işlemi sürerken yaşanabilecek tüm olumsuzluklara sandık kurulu üyelerimiz anında müdahalede bulunacaktır.

Sandık müşahitleri sandıkları asla yalnız bırakmayacaktır. Gerektiğinde itirazları yazılı olarak kayda geçirin.

Seçmen oyunu kullanıyor. Sandık zabıtları ilçeye gider, bu zabıtların birleştirildiği tutanak var. İşte orada bir rakamla oynandığında değişiyor. 1989 yerel seçiminde Beyoğlu'nda belediye başkanlığını böyle kaybettim.

"YAŞI ELVERMEYENLERE BUNU İYİ ANLATMAMIZ LAZIM"

Sandıktan çıkan irade ne olursa olsun bizim için değerlidir. 31 Mart'ta İstanbul'da güzel bir neticeye ulaşacağız. Bu şehrin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Yaşı elvermeyenlere bunu iyice anlatmamız lazım.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.