PİYASALAR

  • BIST 1009456.53-0.71%
  • ALTIN2496.3930.5%
  • DOLAR32.5980.14%
  • EURO34.8180.15%
  • STERLİN40.6790.11%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Son Dakika... Başkan Erdoğan 14 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı
Son Dakika... Başkan Erdoğan 14 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı

Son Dakika... Başkan Erdoğan 14 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

"Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya'da alıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almam Milletvekilleri ile görüşmesine ilişkin, şunları kaydetti:

"Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya'da alan bu zat son seyahatinde de birtakım toplantılara katılmış, birtakım kişilerle görüşmüş. Ama katıldığı toplantılara, görüştüğü kişilere baktığımızda karşımıza bambaşka bir manzara çıkıyor. Buluştuğu, birlikte poz verdiği milletvekillerinden biri de, ismini ağzıma almak istemiyorum, güya ülkemiz kökenli bir Alman milletvekili, bayan.Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kılıçdaroğlu'nun işte böyle karanlık sicile sahip Alman milletvekili ile ne konuştuğunu doğrusu merak ediyoruz. Sadece bu kadar da değil. CHP Genel Başkanı'nın Almanya'da buluştuğu diğer siyasetçilerin de isimlerini vermek istemiyorum. Onların da sicilleri aynı.Programlarının neredeyse tamamının basına kapalı olması, bu geziyi daha ilginç hale getirdi. Federal Meclis'te, tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış, ülkemize saldıran, terör örgütlerine yakın ilgileriyle tanınan isimlerle görüşüyor."

AK PARTİ'NİN AÇIKLANAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY SAYISI 74 OLDU - TIKLAYIN

"Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ediyoruz"

Erdoğan, "AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. "Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde bayraklarımız, afişlerimiz asılabilir. Bunun dışında bu tür görüntü kirliliğine müsaade edilmeyecek." dedi.

Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisinin 14 il belediye başkan adayını daha açıklayarak, tanıttı.

Buna göre, yerel seçimde AK Parti'den aday gösterilen isimler ve iller şöyle:

1- Ağrı Belediye Başkan adayı Savcı Sayan

2- Aksaray Belediye Başkan adayı Enver Dinçer

3- Bilecik Belediye Başkan adayı Nihat Can

4- Erzincan Belediye Başkan adayı Cemalettin Başsoy 

5- Edirne Belediye Başkan adayı Koray Uymaz

6- Iğdır Belediye Başkan adayı Adil Aşırım

7- Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen

8- Kars Belediye Başkan adayı Ensar Erdoğdu

9- Kırşehir Belediye Başkan adayı Yaşar Bahçeci

10- Kütahya Belediye Başkan adayı Ahmet Sami Kutlu

11- Siirt Belediye Başkan adayı Ali İlbaş

12- Tunceli Belediye Başkan adayı Gökhan Arslan

13- Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva

14- Zonguldak Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı'nda da partisinin 14 büyükşehir, 26 il olmak üzere 40 adayını, AK Parti Grup Toplantısında ise 9 büyükşehir, 11 il olmak üzere 20 belediye başkan adayını açıklamıştı. 

Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 74 il belediye başkan adayını tanıtmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tespitiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, önümüzdeki günlerde adayları açıklayacaklarını bildirdi.

"Cumhur İttifakımızı lekelemeyecek, gölgelemeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diyen Erdoğan, "Bazı kalan yerleri de bizler daha sonra yine liderler olarak bir araya gelip nihai kararlarımızı da bu konuda vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.