PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Siğil nedir, neden olur? Bulaşır mı ?
Siğil nedir, neden olur? Bulaşır mı ?

Siğil nedir, neden olur? Bulaşır mı ?

Siğiller, genellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde görülür. Siğillerin şekli bulunduğu bölgeye veya tipine göre değişmekle beraber, genellikle deriyle aynı renkte, kabarık, nasırımsı sert görünümdedirler. Peki, siğil tam olarak nedir, neden olur?

A+A-

Siğil derinin üst tabakasına veya mukozaya yerleşen İnsan papilloma virüsü / HPV olarak bilinen bir virüse ait enfeksiyonlardır. Siğillerin şekli bulunduğu bölgeye veya tipine göre değişmekle beraber, genellikle deriyle aynı renkte, kabarık, nasırımsı sert görünümdedirler.

Siğil nedir, neden olur? ile ilgili görsel sonucu

SİĞİL BULAŞIR MI?

Siğiller direkt kişiden kişiye temasla bulaşır. Siğiller bulaştıktan sonra hemen meydana çıkmazlar. Kuluçka dönemi günlerce hatta aylarca sürebilir. El, ayak tabanı ve düz siğillerin bulaşma riskleri düşüktür. Ancak genital siğillerin bulaşma ihtimali cinsel temas olduğu için çok yüksektir. El sıkmakla düz siğillerden virüs bulaşması zordur.

Siğil nedir, neden olur?

SİĞİL TÜRLERİ

Yaygın Siğiller : Ellerde, parmaklarda ve tırnak çevresinde görülen bu tip siğiller çok yaygındır.çocuklarda sık görülür.

Ayak Tabanı Siğilleri : Diğer siğillerden farklı olarak deri içine gömülü görünümdedirler ve ağrı yapabilirler.

Düz Siğiller : Küçük,yumuşak ve üzerleri düz siğillerdir. Vücudun her yerinde olabilir genellikle diz boyun ve bilektedirler.

İpliksi Siğiller : Özellikle göz kapakları ve dudaklara yakın bölgelerde olurlar.

Genital Siğiller : Yetişkinlerde daha sık görülür. Farklı büyüklük ve sayıda olabilir. Genital organların dışında ve kadınlarda vajina, rahim ağzı gibi iç kısımlarda da olabilir.Çok eşli ve güvenlik önlemi olmadan cinsel temasta bulunanlarda rastlanır. Bu tip, özellikle kadınlarda rahim ağzını uzun süre tedavi edilmeksizin tutarsa kansere kadar giden değişikliklere neden olabilir.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.