PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2301.0891.11%
  • DOLAR32.3480.3%
  • EURO35.1090%
  • STERLİN41.0610.57%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Saraybosna'nın ilk illüzyon müzesi ilgi odağı oldu
Saraybosna'nın ilk illüzyon müzesi ilgi odağı oldu

Saraybosna'nın ilk illüzyon müzesi ilgi odağı oldu

12 Şubat'ta açılan Saraybosna İllüzyon Müzesi, ilginç bölümleriyle ziyaretçilerine farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

A+A-

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da ilk kez açılan illüzyon müzesi, sıra dışı içerikleriyle kısa sürede ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Saraybosna'da 12 Şubat'ta açılan ve her yaştan yoğun ilgi gören müze, göz yanılsaması sonucu ortaya çıkan illüzyonu temel alarak oluşturulan bölümleriyle ziyaretçilerine farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.3-114.jpg

Hırvatistan'da 2015'te açılan illüzyon müzesinin ardından bölgedeki ikinci benzer içerikli müze olan Saraybosna İllüzyon Müzesi, üç katlı bir bina içinde oluşturulan tepetaklak oda, UV odası, sonsuzluk diskosu ve çarpık oda gibi bölümleriyle ilginç bir deneyim yaşatıyor.

Ziyaretçilere, asırlar önce yapılan illüzyon öğelerinden günümüz teknolojisiyle geliştirilen üç boyutlu yanılsamalara kadar geniş bir yelpaze sunduklarını aktaran Abdagic, tepetaklak odanın ise Bosna Hersek'in kültürel öğeleri kahve ve kilim gibi nesnelerle de zenginleştirildiğini anlattı.

Müzenin her gün 10.00-22.00 saatlerinde açık olduğunu dile getiren Abdagic, Saraybosnalıların ve şehre gelen yabancı turistlerin müzeye yoğun ilgi gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.